Lezing apotheker over medicijngebruik..

by redactie on 26 maart 2019

in Ingezonden berichten

Wijs met medicijnen, tips voor geneesmiddelengebruikers. Dat is de titel van de lezing en voorlichting die apotheker drs.J.M.A van den Dries geeft.

Ouderen hebben vaak meerdere chronische aandoeningen, waardoor zij verschillende medicijnen gebruiken. Die medicijnen hebben allemaal hun eigen bijwerking en kunnen bovendien wisselwerking veroorzaken. Medicijnen kunnen ook anders gaan werken naar mate iemands gezondheidstoestand verandert. Hoe zorgen apothekers dat iedere patiënt zorg op maat ontvangt? En op welke wijze kunnen ouderen zelf bijdragen aan hun eigen veiligheid.

De organisatie van deze middag is in handen van de Seniorenraad in samenwerking met de Ouderenbonden en apothekersbrancheorganisatie KNMP. Heeft dit onderwerp uw interesse dan bent u van harte welkom.  De bijeenkomst is voor iedereen die medicijnen gebruikt en zelfstandig het gebruik daarvan beheert. Ook als u te maken hebt met familieleden die medicijnen gebruiken krijgt u deze middag informatie die van groot belang kan zijn. Zo wordt u ondersteuning geboden bij verantwoord, veilig en effectief medicijngebruik.

Apotheker drs.van den Dries gaat tijdens deze bijeenkomst in op allerlei praktische zaken rondom het gebruik van medicijnen. Hij geeft tips over de communicatie tussen huisarts, apotheker en patiënt en wanneer een medicatiebeoordeling aangevraagd kan worden. De bijeenkomst biedt ook gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. Met deze bijeenkomst hopen de Seniorenraad en de Ouderenbonden bij te dragen aan doelmatiger en veiliger medicijngebruik.

Wanneer: Dinsdag 14 mei 2019
Waar: Annefrank centrum, Jan van Bijnenpad 1 Waddinxveen
Tijd: 13.45 uur is de zaal open om 14 uur start de presentatie.
De bijeenkomst wordt om ongeveer 15.30 uur afgerond
Er zijn geen kosten aan verbonden.

Seniorenraad en Ouderenbonden Waddinxveen
Dit van ’t Spijker
email:ditvantspijker@hotmail.com