Eerste plaats in eerste twirlwedstrijd 2019 Illusion…

by redactie on 18 maart 2019

in Ingezonden berichten,Sport,Waddinxveen

Afgelopen zaterdag 16 maart had Illusion, twirlafdeling van Toos Waddinxeen, hun eerste wedstrijd van het jaar in Spijkenisse. Voor sommige dames betekende dit dat zij voor het eerst hun nieuwe routines lieten zien en anderen mochten met een nieuw onderdeel de vloer op. Voor de laatste groep werd op deze wedstrijd bepaald in welk niveau zij het komend seizoen mogen uitkomen. In de klasse Juvenile 1-Baton mocht Sophie Vermeulen de wedstrijd openen. Ondanks de zenuwen heeft zij zich knap geplaatst in de Novice. In de klasse Senior 1-Baton deden Dione van der Greft en Irine Kleiweg voor het eerst mee. Zij hebben zich beiden geplaatst in de Beginner. In de klasse Senior Duo Twirling hebben Madelon van Harten en Lindsay Sip een sterke routine laten zien, waarmee zij zich in de Beginner plaatsten. Tot slot hebben Djarah Kleiweg en Irine Kleiweg in de klasse Senior Duo Dance Twirl zich geplaatst in de Novice.

Ondanks de grote categorieën deze dag wist Illusion toch een paar medailles in de wacht te slepen. In de klasse Preteen Novice 1-Baton won Summer van Vliet een zilveren en Jet Russcher een gouden medaille. In de klasse Junior Novice 1-Baton wist Lieke Siersema met een no-drop routine een eerste plaats te bemachtigen. In de klasse Junior Beginner Duo Twirling was de tweede plaats voor Hanneke Heemskerk en Petra van Harten. Tot slot wonnen Rosalie van der Kraats en Sophie Vermeulen in de klasse Juvenile Kids Twirl respectievelijk een gouden en zilveren medaille.

Ook wisten twee meiden meteen hun eerste plaatsingspunten in de wacht te slepen: Madelon van Harten in de klasse Senior Beginner 1-Baton en Petra van Harten in de klasse Junior Beginner Solo Dance Twirl. Het tweemaal behalen van plaatsingspunten betekent plaatsing voor het NK in december.  www.twirlafdelingillusion.nl