Cantateconcert van het GouweHart Orkest op zaterdag 9 maart, 16:00 uur…

by redactie on 25 februari 2019

in Ingezonden berichten,Regio

Op 9 maart hebben de Goudse liefhebbers van vocale barokmuziek weer de mogelijkheid om een kort en vrij toegankelijk concert van Goudse bodem bij te wonen. Op deze zaterdagmiddag speelt het semiprofessionele GouweHart Orkest twee cantates. De mensen die het orkest al langer volgen weten dat deze concerten altijd bestaan uit een cantate van Johann Sebastiaan Bach en één van een tijdgenoot van Bach. Dirigent Jacques van der Meer kiest daarvoor steeds weer een bijzondere, minder bekende, maar zeer fraaie cantate uit, dit keer van Graupner: Furcht und Zagen. Deze solocantate voor sopraan wordt gezongen door Martha Loncar.

De cantate van Bach is Leichtgesinnte Flattergeister, oftewel in goed Gouds: frivole fladderaars. Een korte cantate met een bijzonder mooie tenoraria, gezongen door Felipe Gallegos. Andere solisten zijn Carolina Luis, alt en Yuh-ichi Sakai, bas. Alle solisten zijn jonge veelbelovende professionals die stuk voor stuk in de nabije toekomst in de grotere concertzalen te verwachten zijn.

Het GouweHart Orkest speelt met professionele aanvoerders en vergevorderde amateurs die door de profs gestimuleerd worden om het beste in zichzelf omhoog te halen.

De toegang is vrij, er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd, zodat de vooralsnog ongesubsidieerde Goudse cantateconcerten ook in de komende tijd weer kunnen worden georganiseerd op hetzelfde hoge muzikale niveau. De Stichting GouweHart Orkest wordt gedragen door enthousiaste vrijwilligers, gesteund door de Vrienden van het orkest.

Reserveren wordt sterk aangeraden. De maximale capaciteit van de kerk wordt vrijwel ieder concert van het GouweHart Orkest bereikt.

Zaterdag 9 maart 2019, 16:00 uur, deur open vanaf 15:30 uur
Oud Katholieke Kerk, Hoge Gouwe 107
Toegang vrij, vrijwillige bijdrage.
Reserveren wordt aangeraden: gouwehartorkest@gmail.com