Vrijwilligerswerk doen…

by redactie on 22 februari 2019

in Ingezonden berichten,Regio

Heeft u reden en/of belangstelling om vrijwilligerswerk te doen? Voor mensen met een korte levensverwachting, die THUIS willen sterven, kan mantelzorg zwaar zijn. Om hen te ondersteunen bieden vrijwilligers de ondersteuning daar waar nodig en gewenst. De vraag neemt toe, ook de professional wil graag met ons samenwerken zodat mensen kunnen overlijden in hun eigen omgeving, met familie en vrienden. Is uw belangstelling gewekt? Voor de training op 3 en 4 april voor aspirant vrijwilligers hebben we ruimte voor nieuwe mensen. U kunt zich aanmelden tot 15 maart bij teamondersteuner@steunpuntmh.nl t.a.v. Jeannette van Herk. Na aanmelding volgt een kennismakingsgesprek met een coördinator.

Voor meer informatie kunt u het Open Huis op 2 maart of een Informatie Punt bezoeken. Zie pagina Open Huis en Informatie Punten.


In opdracht van de directie van de stichting hospice en vrijwillige terminale thuiszorg Midden-Holland ontwierp Dick Hoogendoorn BNO een nieuw logo met een nieuwe organisatienaam. Tot nu toe werden diverse namen gebruikt want een vaste roepnaam in de dagelijkse communicatie was er niet. De stichting hospice Midden Holland is in 2002 opgericht, en heeft een Bijna-Thuis-hospice gerealiseerd aan de Ridder van Catsweg 67 in Gouda; er zijn vier kamers voor mensen met een korte levensverwachting die niet thuis kunnen blijven voor het levenseinde. In 2006 fuseert zij met de stichting christelijke terminale thuiszorg Midden Holland en wijzigt de statutaire naam, tevens roepnaam. In 2010 is de Informele Zorg VPTZ van Vierstroom overgenomen en in 2017 heeft zij de deuren geopend van een Bijna-Thuis-hospice aan de Florijnlaan 100 in Waddinxveen.

Het logo verbeeldt de ‘weg van het leven’, maar ook een dak en de grote punt achter STEUN geeft in essentie aan waar het om gaat: het einde. De organisatie heeft vijf beroepskrachten en bijna 200 vrijwilligers die met hart en ziel zorgen voor hun medemens in de laatste levensfase, THUIS, in wooncentra en in de Bijna-Thuis-hospices. Het logo en de nieuwe naam worden vanaf nu gebruikt in alle PR-uitingen zoals drukwerk,

de website www.steunpuntmh.nl en de e-mailadressen. De statutaire naam stichting hospice en vrijwillige terminale thuiszorg Midden Holland verdwijnt niet; de naam Steun. als sterven nabij is, is als handelsnaam toegevoegd bij de KvK.