Fietstoerclub Avanti…

by redactie on 19 februari 2019

in Regio

Datum 24 februari 2019 12.00 uur
Locatie Parkrestaurant van Avifauna

Start van het toerfiets seizoen 2019

Zondag 24 februari opent Toer Fiets Club Avanti het fietsseizoen met de Snertrit. Met het mooie lenteweer van de afgelopen week belooft het een bijzonder goed fiets seizoen te worden. De leden vertrekken om 09.00 uur bij het clubhuis van Avanti aan de Amerikalaan en laten zich door de wind leiden. Om 12.00 verzamelen zij zich in Avifauna voor de snert. De toerfietsers vertrekken in vier verschillende niveaugroepen zodat iedereen op zijn eigen tempo het fietsseizoen kan beginnen. Een aantal bikkels hebben de winter doorgefietst en gaan voor snel en lang. De andere leden kiezen voor minder snel en lang maar hebben het hele seizoen weer om de conditie op te bouwen. Wil je een keer proberen kom dan op dinsdag, donderdag of zaterdag naar het clubgebouw. De groepen vertrekken om 09.00 uur Kijk voor de verschillende groepen op http://www.ftcavanti.nl/vereniging/groepen-en-vertrektijden en fiets een keer mee met een groep die bij jou past.

400.000 km

Na de snert worden de kilometervreters in het zonnetje gezet en zijn er medailles voor de leden die de meest km hebben gefietst in het seizoen 2018 en of een bijzondere prestatie hebben geleverd. Extra aandacht is er voor Gerrit Molema die 10 maal de wereld heeft rondgefietst. Totaal heeft hij in de afgelopen jaren meer dan 400.000 km bij elkaar op de fiets gezeten. Dat is per jaar ruim 11.000 km en dat 35 jaar lang.

Ook de vrijwilligers worden in het zonnetje gezet. Zonder de inzet van al die enthousiaste leden kan de vereniging niet bestaan. Stonden de meeste fietsen in de winter in de stalling. Het werk voor de vereniging ging door. De toertochten moesten op nieuw bekeken worden en de routes gecontroleerd of de wegen niet veranderd waren. Voor alle toertochten van FTC Avanti heeft de club het keurmerk van de NTFU ontvangen, dat borg staan voor goede en veilige routes en organisatie.

Met de aanvang van het seizoen liggen de nieuwe routes al klaar. Noteer vast in de agenda. 13 en 14 april starten we de toertochten met de Duin en Bollentocht. Er zijn afstanden van 70 tot 120 km met goede koffie, rustplekken en het genieten van de bollenvelden die in bloei staan. 25 mei is gereserveerd voor de doordouwers die van Zwijndrecht Nerdeland naar Zwijndrecht België en terug gaan fietsen. In stevig tempo, 220 km in een peloton met politiebegeleiding om een snelle doortocht te garanderen. Op 10 en 11 augustus fietsen we door drie provincies. We fietsen door het groene hart in Zuid-Holland, klimmen een stukje Utrechtse heuvelrug en komen via de Noord-Hollandse polders weer terug. Je kan kiezen tussen 65 en 125 km.

Ook de herfst is een mooie periode om de fietsen met een extra truitje is de Herfsttocht op 28 en 29 september een aanrader om het Groene Hart te zien veranderen naar de winter. 60 tot 100 km kan je hier fietsen. En voor wie het nog niet genoeg is sluiten we op 27 oktober het seizoen met de pannenkoekenrit. 09.00 vertrekken en om 12.00 uur met alle deelnemers aan de pannenkoeken en gezellig het seizoen afsluiten. Meer weten en aanmelden kijk op www.ftcavanti.nl