Timios…

by redactie on 11 februari 2019

in Sport

Timios verrast topper DOS…
Zaterdagmiddag 9 februari stond er een zware wedstrijd op het programma van Timios dames 1. De tegenstander Dos dames 2 staat in de top 2 van de competitie en won hun thuiswedstrijd ruimschoots met 3-1 van de Waddinxveense dames. Met gezonde spanning begonnen de dames aan de wedstrijd.

Timios zat er direct goed in, de sfeer was goed en dit was te zien in het spel. Alle afspraken klopten, en iedereen stond op de goede plek. Er werd goed geserveerd en met veel directe punten ging de eerste set overtuigend met 25-20 naar Timios. Dit was duidelijk niet de tegenstand waar DOS rekening mee had gehouden. Er moest een tandje bij.
Dat gebeurde zeker in de 2e set, Het verschil werd al snel gemaakt door één lastige servicebeurt. Ook bij een goede pass lukte het niet om de bal bij DOS op de grond te krijgen. De set ging met 14-25 naar Dos D2. Derde set. Timios mocht weer aan de winnende kant beginnen. Trainer en coach Jan Zaal zorgde voor afwisseling en versterking vanaf de kant. Een goeie servicebeurt en sterke aanval van invalster Juul van Amstel zorgde voor de winst in de 3e set: 25-18.

Helaas hebben de dames verzuimd het af te maken in de 4e set. Deze was rommelig en te veel onnodige fouten. De set ging met 16-25 ruimschoots naar DOS. Er was een beslissende 5e set nodig, wat vooraf gezien de posities op de ranglijst niet was verwacht. Er werd flink strijd geleverd, en de punten liepen gelijk op. Uiteindelijk trok DOS aan het langste eind met winst van 13-15. Dos verliest 2 punten in Waddinxveen, die mogelijk cruciaal zijn voor hun promotiekansen. Timios kijkt terug op een goeie wedstrijd en neemt deze sfeer mee naar de komende uitwedstrijd tegen de huidige nummer 1, VTC Woerden.


Koploper neemt revanche op Timios…
In november vorig jaar verraste debutant in de promotieklasse Timios Heren 1 door van koploper VV Utrecht H4 de thuiswedstrijd met 3-1 te winnen. VV Utrecht is nog steeds koploper en Timios speelde zaterdag de returnwedstrijd in sporthal De Galgenwaard in Utrecht.

Timios coach Ronald de Rooij kon beschikken over de voltallige selectie maar kon niet voorkomen dat Utrecht vanaf punt één het initiatief neemt. Utrecht wil laten zien zich niet opnieuw wil laten verrassen door Timios. De diagonaalaanvaller van Utrecht is slecht te stoppen door Timios dat zelf wat moeite heeft in het spel te komen door de grote hoge zaal van De Galgenwaard. Het kost Utrecht dan ook weinig moeite de eerste set met 25-16 naar zich toe te trekken.
In de tweede set lijkt Timios de zenuwen van zich af te hebben gegooid. De servicedruk wordt opgevoerd en Utrecht moet even passen. Pas als Utrecht tegen 5 punten achterstand aankijkt pakt het de draad weer op. Door dubbele wissels bij Timios moeten spelverdelers Karst Busstra en Eric van Hees afwisselend aan de slag. Hierdoor wordt geprobeerd maximale aanvalskracht te houden. Tot 16-16 is dat ook succesvol. Vanaf dat moment weet Utrecht echter de blokkering van Timios uiteen te spelen waardoor het harde aanvalsspel van Utrecht moeilijk te verdedigen is. Met 25-19 gaat ook de tweede set naar Utrecht.

Timios weet ook in de derde set Utrecht direct onder druk te zetten. Weer kijkt Utrecht al snel aan tegen een achterstand van 4-10. Timios zit lekker in de wedstrijd en dwingt Utrecht tot het nemen van een time-out. Daarin stelt Utrecht weer orde op zaken en weet met twee serviceseries weer naast Timios te komen. Dit is duidelijk de kwaliteit van de koploper. Ze weten waar hun kwaliteiten liggen en kunnen daar altijd op terugvallen. Ook als Timios hard uit weet te halen met middenaanvallen van Bas Huising of Martien Grootendorst dan nog weet de verdediging van Utrecht daar een hand onder te krijgen. Ook de scheidsrechters fluiten uiterst scherp en ieder miniem netfoutje wordt afgefloten. Met 25-20 gaat ook set drie naar Utrecht.

In de vierde set lijkt Timios al vroeg in te zien dat deze dag geen punten gehaald kunnen worden in Utrecht. Het vuur van de tweede en derde set is in deze niet meer op te roepen bij Timios. Utrecht kan de wedstrijd rustig uitspelen zonder dat Timios nog echt gevaarlijk wordt. Utrecht kan met deze 4-0 overwinning weer 5 punten bijschrijven. Doordat directe concurrent voor het kampioenschap Dosko H1 punten laat liggen dit weekend staat Utrecht fier bovenaan in de Promotieklasse. Timios moet komende wedstrijd proberen punten af te troggelen van Dosko die de aanstaande vrijdag de tegenstander is.