Verlies na verlengingen voor Heren 1 Bouncers Basketball…

by redactie on 11 februari 2019

in Ingezonden berichten,Sport

Voor Bouncers Heren 1 waren de druiven vrijdagavond na het verlies tegen BS Leiden 3, 82-86, een beetje zuur. Bouncers Jongens 16 1 en Bouncers Jongens 14 1 kenden een prima weekend. In Groningen zette Bouncers Jongens 16 1 met de winst op nummer vier Celeritas-Donar 2, 56-61, een grote stap richting het kampioenschap. Ook voor Bouncers Jongens 14 1 lijkt het kampioenschap een kwestie van tijd. In Voorburg werd met 64-80 ruim gewonnen van concurrent en nummer 2 CobraNova 1. Verder veel spannende wedstrijden die nipt werden gewonnen c.q. verloren.

Die spanning was er vrijdagavond in De Duikelaar ook bij Bouncers Heren 1 en het bezoekende BS Leiden 3. Bouncers opende direct de score met twee vrije worpen van Wouter van der Eng, om vervolgens het eerste kwart te winnen met 21-13. Het tweede kwart was met 21-25 voor de Leidenaren die daarmee de ruststand bepaalden op 42-38. In het derde en vierde kwart hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht en leek BS Leiden vlak voor tijd bij een stand van 65-67 de winst mee naar Leiden te nemen. In de laatste seconden was het echter Boudewijn Koppen die stand gelijk trok, 67-67, en daarmee een verlenging voor Bouncers uit het vuur sleepte. Aangezien in deze verlenging ook geen beslissing viel, 77-77, was een tweede verlenging nodig. Halverwege deze verlenging leek bij een stand van 82-79 de winst voor Bouncers. De ploeg had echter geen antwoord op de zeven punten op rij van BS Leiden en het uitvallen van Boudewijn Koppen en stond Bouncers bij een eindstand van 82-86 met lege handen. Boudewijn Koppen was topscoorder met 25 punten.

Ook een gelijk opgaande strijd tussen Bouncers Heren 3 en het bezoekende Blue Drakes 1 uit Woerden. De bezoekers wonnen het eerste kwart, 12-17, maar stond Bouncers bij rust op een 33-24 voorsprong. Bij het ingaan van het vierde kwart stond Bouncers nog steeds op voorsprong, maar slordig verdedigen en slechte passes gaven de bezoekers de mogelijkheid op gelijke hoogte te komen en de wedstrijd te winnen met 58-62. Marvin Sevenhoven was topscoorder met 14 punten.

De zaterdagmiddagwedstrijden in De Duikelaar werden geopend met de strijd tussen Bouncers Gemixt Onder 10 1 en het bezoekende CobraNova 2 uit Voorburg. En ze blijven het goed doen de jongste Bouncertjes. In de eerste helft kon de ploeg bij een ruststand van 19-12 het verschil nog niet maken. Maar in de tweede helft kwam CobraNova er niet echt meer aan te pas en won Bouncers met 35-16. Aaron Speelman scoorde 8 punten.

Volop spanning bij Bouncers Jongens 18 2 en SV Argon uit Mijdrecht. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en via een 11-17 stand na het eerste kwart en een 31-30 ruststand bleven de verschillen klein. Ook in het derde en vierde kwart kon geen van de ploegen het verschil maken. Bij een 51-51 stand en nog met twee minuten op de klok gaf de ploeg uit Mijdrecht met het missen van een aantal vrije worpen een mogelijke zege en pakte Bouncers met 55-51 alsnog de winst. Jimmy Huurman was goed voor 17 punten. Alleen in het eerste kwart, 14-12, kon het bezoekende The Jumpers 2 uit Den Haag gelijke tred houden met Bouncers Heren 2. Daarna liep de thuisploeg langzaam verder uit om via een 33-23 ruststand uiteindelijk ruim te winnen met 72-45. Christian de Rooij was met 33 punten goed op dreef.

Uit: In Zoetermeer was de vreugde groot bij Bouncers Jongens 18 1 na de gewonnen wedstrijd tegen Zoebas 1, nummer twee in de rangschikking. Ook hier volop spanning met een wisselend score verloop, ruststand 23-24, en een gelijke stand vlak voor tijd, 53-53. Mika Luijbregts schoot Bouncers uiteindelijk naar een 53-55 overwinning. Zoebas probeerde de wedstrijd nog te forceren, wat Bouncers nog een drietal vrijeworpen opleverde, die echter werden gemist. Door deze winst blijft de ploeg ongeslagen.

In Groningen deed Bouncers Jongens 16 1 goede zaken door te winnen van de Celeritas-Donar 2. Vanzelf ging dat echter niet. Ook hier twee ploegen die elkaar niets toegaven met Bouncers net iets meer aan de positieve kant van de score, rust 25-29. Aan het eind van het vierde kwart was het Massal Diouf die Bouncers definitief naar de zege schoot, 56-61. Daarmee lijkt de ploeg op weg naar het kampioenschap. Tobia Steenis scoorde 20 punten.

Er was toch wel enige spanning bij Bouncers Jongens 14 1, in Voorburg op bezoek bij de nummer 2 CobraNova 1. Die vrees was echter ongegrond. Via een 27-46 ruststand en een heel sterk derde kwart won de ploeg uiteindelijk met 64-80. Het kampioenschap is na deze winst een kwestie van tijd. Latif Diouf was goed voor 25 punten. In Leiden bood Bouncers Jongens 12 1 koploper BS Leiden tot en met halverwege het derde kwart uitstekend partij, maar was de winst voor de thuisploeg met 91-70. Jordan de Miranda was topscoorder met 29 punten. In Oegstgeest waren de verschillen tussen BV Oegstgeest 3 en Bouncers Gemixt Onder 14 2 niet groot. Bouncers pakte de winst in het eerste kwart, maar moest uiteindelijk de winst aan Oegstgeest laten, 59-51. Guus Hulst scoorde 24 punten. In Leiderdorp was Bouncers Gemixt Onder 14 3 niet opgewassen tegen BV Leiderdorp 2 en verloor via een 30-15 ruststand met 57-46. Blaise Bahizire scoorde 14 punten.

In Den Haag had Bouncers Meisje 18 1 moeite met scoren en kon dan ook geen vuist maken tegen HBV The Jumpers 1 en verloor met 59-13. Bouncers Gemixt Onder 12 2 won wel in Den Haag, na een spannende wedstrijd van The Jumpers 1. Bij rust stond Bouncers met 26-32 op voorsprong en die kon worden vastgehouden tot het eind van de wedstrijd, 61-66. Maxim Toet was topscoorder met 15 punten. In Oegstgeest verloor Bouncers Gemixt Onder 12 3 nipt van BV Oegstgeest 1. Na een ruststand van 23-18 was het Imre Heijstek die Bouncers vlak voor tijd op gelijke hoogte bracht, 44-44, maar had Oegstgeest helaas de laatste score, 46-44. Imre Heystek scoorde 14 punten. Bouncers Jongens 16 3 kende in Katwijk tegen Grasshoppers 3 met 0-19 in het eerste kwart een prima start. Ook in de overige kwarten kwamen de Katwijkers er niet aan te pas en pakte Bouncers een mooie 31-70 winst. Kasper Slobbe was goed voor 15 punten.