VOC Maarssen heeft zware dobber aan Timios H1…

by redactie on 3 februari 2019

in Sport

In december jl. speelde Timios een goede uitwedstrijd tegen VOC Maarssen door met 2-3 te winnen. Vrijdagavond ontmoette beide teams elkaar in De Plataan in Boskoop. Omdat Maarssen de 3 plek inneemt in de Promotieklasse wist Timios dat het een pittig potje zou worden tegen VOC Maarssen. Zeker gezien het feit dat passer-loper Robbert van Dijk en middenaanvaller Martien Grootendorst uit de selectie van Timios ontbraken.

In de eerste set is echter niets merkbaar van mogelijke verzwakking van Timios. De mannen komen enorm goed uit de startblokken en leggen VOC Maarssen direct het vuur aan de schenen. Maarssen komt zeer moeizaam op gang en kan geen antwoord vinden op de wijze waarop spelverdeler Eric van Hees zijn aanvallers bedient. Het achterveld van Timios staat goed te verdedigen waardoor de druk op VOC Maarssen hoog gehouden kan worden. Als Maarssen halverwege de set in staat is een aantal keren direct te scoren uit de service wordt een gat van zes punten langzaam kleiner. Uiteindelijk lukt het VOC Maarssen om op 22-22 gelijk te komen. Na een spannende eindfase trekt VOC Maarssen met 24-26 aan het langste eind. Een enorme domper voor Timios die een dijk van een set speelde maar niet genoeg opgewassen was tegen twee serviceseries van VOC Maarssen.

Gesterkt door het goede spel in de eerste set gaat Timios ook goed van start in de tweede set. Maarssen weet echter goed bij te blijven waardoor een aantrekkelijke wedstrijd ontstaat. Timios begint echter wat steekjes te laten vallen in de eigen services en servicepassing waardoor Maarssen de punten wat makkelijker maakt dan Timios. Setwinst voor Maarssen met 25-22 is het gevolg. De derde set laat eenzelfde spelbeeld zien. Aantrekkelijk spel waarin beide teams elkaar goed onder druk zetten. Timios gebruikt de dubbele wissel om zoveel mogelijk aanvalskracht aan het net te houden maar kan ook in de derde set niet voorkomen dat VOC Maarssen de set pakt (21-25).

Met drie nipt verloren sets lijkt de wedstrijd toe te groeien naar een 0-4 verlies in eigen huis voor Timios. De vierde set zakt Maarssen echter in als een plumpudding. Het team maakt fout op fout en als dan de blokkering bij Timios punt op punt maakt is er voor Maarssen geen houden meer aan. Het team neemt voor een aantrekkelijk spelbeeld te vroeg genoegen met 1-3 winst (25-11). Voor Timios een opsteker want daarmee pakt het team na een goede wedstrijd toch het verdiende punt tegen de nummer 3 uit de competitie.