5 jaar lotgenotencontact bij Boek en Troost…

by redactie on 30 januari 2019

in Ingezonden berichten,Regio

Februari 2014 opende Boek en Troost, aan de Lange Tiendeweg in Gouda, een ontmoetingsruimte voor rouw. Vanuit de gedachte dat mensen die een dierbare zijn verloren veel steun kunnen ervaren aan lotgenoten richtte Alberdine Metz de Stichting Boek en Troost op. Sinds die tijd worden er maandelijks diverse activiteiten aangeboden waar lotgenoten elkaar kunnen treffen, begeleid door vrijwilligers die weten wat het betekent een dierbare door de dood te moeten missen.

Na 3 jaar in het winkelpand worden deze activiteiten nu op diverse locaties in Gouda aangeboden. Naast lotgenotencontact organiseert Boek en Troost ook activiteiten voor een groter publiek om rouw meer en makkelijker bespreekbaar te maken. Inmiddels vinden veel nabestaanden uit Gouda en omgeving de weg naar de bijeenkomsten. Inmiddels beschikt Boek en Troost over een ruime collectie rouw- en troostboeken die geleend kunnen worden.

14 februari 2019 viert de Stichting Boek en Troost haar 5 jarig bestaan met een theatervoorstelling “De vrouw die alles had” en wordt er een bundel met troostgedichten, geschreven door Goudse dichters, gepresenteerd.