Bouncers Basketball…

by redactie on 29 januari 2019

in Sport

Vanzelf ging het niet vrijdagavond in sporthal De Duikelaar tegen Grasshoppers 2, maar de voorsprong in het laatste kwart, met nog ruim drie minuten op de klok, gaf Heren 1 niet meer uit handen en won met 60-54. Bouncers Jongens 16 1 en Bouncers Jongens 14 1 wisten hun koppositie moeiteloos te handhaven. In Lelystad won Bouncers 16 1 met 86-47 van Flevo Musketiers 1 en in Houten was Bouncers Jongens 14 1 met 87-53 te sterk voor Woodpeckers 1. In Rijswijk zette Bouncers Jongens 12 1 een prima prestatie neer door met 78-57 te winnen van Lokomotief 1.

Bouncers Heren 1, zonder Boudewijn Koppen en Jos de Frel, begon stroef aan de wedstrijd tegen Grasshoppers 2. Aanvallend liep het niet, weinig beweging, veel gemiste kansen en ook verdedigend gaf Bouncers nogal wat ruimte weg. Van die ruimte profiteerden de bezoekers volop en de winst in het eerste kwart, 12-21. In het tweede kwart werd er fanatieker verdedigd, maar bleef het aanvallend wat onder de maat. Met twee fraaie afstandsschoten bracht Jort Snelting de ruststand op 26-32. Het derde kwart gaf een gelijk opgaande strijd te zien, met een wisselend score verloop. In het vierde kwart met nog ruim drie minuten kwam Bouncers voor het eerst op voorsprong om via 55-50 uiteindelijk te winnen met 60-54.

Bouncers Heren 3 kende met een score van slechts vier punten in het eerste kwart tegen Rotterdam Zuid 1 een moeizame start. In het derde kwart kwam de ploeg met 22-13 sterk terug en bracht daarmee de achterstand bij rust terug tot twee punten, 26-28. Helaas kon de ploeg het sterke spel van het tweede kwart niet volhouden en verloor uiteindelijk met 46-61. Topscoorder was Stefan Breedijk met 12 punten.

Zaterdagmiddag in de Mammoet waren Bouncers Heren 2 en het bezoekende Juventus 1 uit Schiedam aan elkaar gewaagd. De bezoekers pakten met 11-13 de winst in het eerste kwart om gedurende de hele wedstrijd op voorsprong te blijven. In de zesde minuut van het vierde kwart kwam Bouncers op drie punten verschil, 52-55, maar verder liet Juventus het niet komen, 56-64. Sven de Jong en Chris van der Beek scoorden elk 9 punten. Bouncers Jongens 18 2 won met 79-34 afgetekend van het bezoekende Blue Arrwos 1 uit Driebergen.

In sporthal De Duikelaar kon Bouncers Jongens 16 2 het niet bolwerken tegen koploper BV Leiderdorp 1. Vooral in de tweede helft waren de bezoekers scherper in de afwerking om uiteindelijk te winnen met 57-97. Jolle Brussel en Owen Finn van Berkel scoorden elk 10 punten. Volop spanning bij Bouncers Meisjes 12 1 en Bouncers Gemixt Onder 10 1. De Bouncers-Meisjes speelden een prima wedstrijd tegen de koploper uit Brielle en stond bijna de hele wedstrijd op voorsprong, om in de laatste periode de winst uit handen te geven, 33-37. Esmee Westmaas scoorde 12 punten. Ook de allerjongste jeugd, Bouncers Gemixt Onder 10 1, speelde tegen DAS 3 een prima wedstrijd. Bij rust stond Bouncers op een 14-2 voorsprong, maar kwamen de bezoekertjes in de tweede helft nog dichtbij, maar de winst was uiteindelijk met 44-40 voor Bouncers. Jelle van Mourik was met 14 punten topscoorder.

Uit:In Hellevoetsluis had Bouncers Heren 20 1 geen enkel moeite met gastheer Jump ’80 1. Via een 25-50 ruststand werd een ruime 50-93 zege geboekt. Komende zaterdag de topper tegen de nummer twee Bourgondie 1 uit Wijk bij Duurstede. In Leiderdorp waren BV Leiderdorp 1 en Bouncers Jongens 18 1 aan elkaar gewaagd, maar was de winst via een 33-34 ruststand de winst voor Bouncers, 55-64. In Amersfoort was Bouncers Meisjes 18 1 niet opgewassen tegen Crackerjacks 1 en verloor ruim met 75-45. In Lelystad liet Bouncers Jongens 16 1 direct in het eerste kwart, 1-20, direct zien waarvoor het kwam: winnen. En dat deed de ploeg via een 18-45 ruststand dan ook met 47-86.In Houten stond Bouncers Jongens 14 1 tergen Woodpeckers 1 bij rust al in gewonnen positie, 27-51, om uiteindelijk te winnen met 53-87. In Rijswijk stond Lokomotief 1 tegen Bouncers Jongens 12 1 lange tijd op voorsprong, waarna Bouncers in het vierde kwart met 6-28 oppermachtig was en won met 57-78. In Katwijk waren Grasshoppers 3 en Bouncers Jongens 16 3 aan elkaar gewaagd, maar trok Bouncers uiteindelijk aan het kortste eind, 59-54. Bouncers Gemixt Onder 12 kon het in Voorburg niet bolwerken tegen CobraNova 1 en verloor met 58-35. In Katwijk speelde Bouncers Gemixt Onder 12 3 een prima wedstrijd tegen Grasshoppers 3 en won via een 19-33 ruststand met 21-57.