Timios…

by redactie on 29 januari 2019

in Sport,Waddinxveen

Timios is nachtkaars tegen VSTS…

Zaterdagmiddag in Bodegraven speelde Timios heren 1 zijn uitwedstrijd tegen het eerste herenteam van VSTS wat momenteel laatste staat in competitie en knokt tegen degradatie. Voor Timios is VSTS al jaren een geduchte tegenstander en staan de wedstrijden garant voor spanning en vechtlust.

Vanaf het eerste punt in de wedstrijd laait het vuur bij Timios hoog op. Punt na punt wordt op de buitenpositie gescoord. Robert van Dijk lijkt zijn punten met speels gemak te maken en VSTS heeft er geen antwoord op. Al snel kijk VSTS tegen een achterstand aan van 4-10. In het verloop van de set krijgt VSTS zijn spel wat beter op orde en knokt zich enigszins terug in de wedstrijd. Het is echter niet voldoende om Timios van setwinst af te houden (20-25).

De tweede set laat een spannende gelijk opgaande strijd zien tussen twee teams die zichtbaar plezier hebben en waar spelers zich voor elkaar willen inzetten. VSTS weet de servicedruk behoorlijk op te voeren en Timios moet dan ook regelmatig het antwoord schuldig blijven. Soms worden 4 man ingezet om de harde sprongservices de baas te worden. Een spannende eindfase volgt als Timios na 21-19 achterstand gelijk weet te komen tot 23-23. VSTS weet door het inzetten van servicekanon Jimmy van de Voorst de set vervolgens met 25-23 naar zich toe te trekken.

In de derde set zet VSTS de strategie met veel risicovolle servicedruk door en weet het Timios daarmee erg lastig te maken. Tot voorbij de helft van de set weet Timios echter goed weerstand te bieden door het ook VSTS lastig te maken met de service. Vooral Bas Huising is daarmee succesvol. Aan het einde van de set is het wederom Jimmy van de Voorst die de set weet VSTS het gat te slaan door 4 punten op rij te serveren en moet Timios het hoofd buigen (25-20).

Het vuur van Timios wat in de eerste set zichtbaar was, is in de loop van de wedstrijd minder geworden en in de vierde set definitief gedoofd. VSTS speelt vrijuit en noch de blokkering noch de verdediging van Timios kan hierop het juiste antwoord vinden. Geen moment meer weet Timios het initiatief te pakken waardoor de wedstrijd jammer genoeg als een nachtkaars uitgaat. VSTS pakt de laatste set met 25-16 en wint deze wedstrijd verdiend met 3-1.

Winst in eigen huis…

Afgelopen zaterdag mochten de dames van Timios D1 (eindelijk) weer in hun thuiszaal in Waddinxveen spelen, tegen Kalinko D4. De uitwedstrijd in Scheveningen was onnodig met 4-0 verloren gegaan, waardoor de dames er nog meer zin in hebben om een paar setjes binnen te halen.

Hoewel de dames van Kalinko pas laat in de zaal verschenen, begonnen zij toch sterker aan de wedstrijd. In de eerste set moest Timios behoorlijk inkomen. De pass was goed, maar het scoren lukte nog niet helemaal. Ook de service was nog onvoldoende om Kalinko onder druk te zetten. De eerste set verloor Timios dan ook met 17-25.

In de tweede set gingen de dames van Timios er weer met volle moed tegenaan. Er kwamen lange en spannende rally’s. De pass lag lekker. Jitske Uitenbroek, net terug van vakantie en normaal gesproken middenaanvalster, verving af en toe Kim van Nes om haar te ontlasten. Zij kon goede setjes geven en de bal werd er ingehakt. Door betere services kon Kalinko minder tot scoren komen terwijl Timios juist alle hoeken van het veld wist te vinden. Einde van de set kwamen de dames van Timios na een goede serviceserie van Rianne Nap op 24-23 te staan. Helaas ging het punt naar de dames van Kalinko en werd het nog even heel spannend. Gelukkig wist Timios de tweede set binnen te halen met een stand van 27-25.

De derde set was al even spannend, met net zo lange rally’s als de tweede set. Het was niet makkelijk en de dames van Kalinko boden erg veel tegenstand. Zij hadden een goede en lange middenaanvalster die de ballen hard naar beneden sloeg, maar ook daar hadden de dames van Timios een antwoord op. Met lef in de service, variatie in de aanval – af en toe een prikbal naast de hard geslagen ballen – haalde Timios D1 ook de derde set binnen met een stand van 27-25.

Na de smaak te pakken te hebben van de twee gewonnen sets gingen de dames nog even door. De vierde set begon met een achterstand, dit wisten ze in te halen. Met Jitske weer op het midden in de vierde set, en Isolde Salters-van Soest als vervangende setupper werd ook de vierde set binnen gehaald door de dames van Timios. Dit keer met een stand van 25-23.

De dames waren erg blij met deze overwinning en hebben weer heel veel zin in de volgende wedstrijd. Maandag 28 januari strijden zij in de kwartfinale van de beker, en wel tegen hun eigen vereniging: Timios dames 2, uit in de Plataan!