Kennismaking met de Dorpsdichter…

by redactie on 27 januari 2019

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

In het kader van de Poëzieweek waarvan het thema ‘vrijheid’ is en in het gehele land wordt gehouden, is er bij de Bibliotheek de Groene Venen op dinsdag 5 februari een poëziemiddag met de Waddinxveense Dorpsdichter ‘Laantje’ (Piet Hardendood).

Tijdens deze middag zal de dichter een aantal voordrachten ten gehore brengen uit eigen werk met betrekking tot het thema en een aantal dorpsgedichten. Ook zijn er op A4 formaat Beeldgedichten te bewonderen uit de serie ‘Kunstroute’ met beelden welke her en der verspreid in het dorp, kunst vertegenwoordigen. De dichter is ervoor in om met bezoekers van gedachten te wisselen over de bijzondere taal van poëzie.

Eveneens zou de dichter op deze middag graag in contact komen met Waddinxveense dichters en/of dichttalent om samen met hen, nu en in de toekomst, poëzie op de culturele kaart van Waddinxveen te zetten, door middel van allerlei gezamenlijk te houden activiteiten. Hiertoe nodigt hij ook jongeren van middelbare schoolleeftijd van harte uit.

Een uur of maar 5 minuutjes de tijd? We heten u en jou van harte welkom op deze middag welke gehouden wordt in de Bibliotheek in Waddinxveen, boven bij de voorleestribune, Gouweplein 1 tussen 13.30-16.00 uur.