Timios…

by redactie on 20 januari 2019

in Sport

Timios heeft niet genoeg energie…

Vrijdagavond 18 januari ging Timios dames 1 op weg naar de studentenstad Delft. Deze keer hoefden we niet voor een dichte deur te wachten (dit was namelijk de vorige twee wedstrijden wel het geval). Deze keer moesten we gewoon lang wachten voordat we aan de wedstrijd konden beginnen. De officiële starttijd was 21:30 uur, maar het was pas 22:00 dat het eerste fluitsignaal werd gegeven. Door het lange wachten (en kijken naar andere wedstrijden) hadden we wel zin om zelf aan de slag te gaan. We begonnen de eerste set dan ook sterk en wonnen deze overtuigend met 19-25.

In de tweede set voerde Punch de servicedruk op en bij Timios ontbrak de goede pass om er een scorende aanval uit te halen. De eigen servicedruk viel ook ver terug. Timios verloor de tweede set met 25-17. In de derde set ging Punch door met hun goede servicedruk. Aan het begin van de set had Timios hier opnieuw geen antwoord op. In de loop van de set herstelde Timios zich wel. Niet genoeg, en niet op tijd. Na alweer een serviceserie won Punch de derde set met 25-19. De vierde set bracht geen verandering, hetzelfde patroon: een stevige service van Punch, gecombineerd met een harde aanval aan hun kant. Timios had er onvoldoende antwoord op, waardoor Punch ook de 4e set en daarmee de wedstrijd binnensleepte met 25-13.

Plataan geniet van Timios H1…
Vorige week moest het eerste herenteam van Timios een 2-0 voorsprong uit handen geven tegen Taurus. Vrijdagavond kwam Switch H2 uit Utrecht op bezoek en Timios wist dat er kansen lagen tegen dit team wat net onder hen op de ranglijst staat maar met een wedstrijd minder.

Coach Ronald de Rooij kon deze wedstrijd niet beschikken over passer-loper Niels Verschoor en spelverdeler Eric van Hees maar het team beschikt over voldoende fitte spelers om een goede opstelling neer te zetten. Beide teams starten goed aan de wedstrijd. De servicedruk wordt direct hoog gelegd. Het publiek ziet een gelijk opgaand spel waarbij beide team fraaie aanvallen laten zien. Vanaf 13-13 weet Timios een gaatje te slaan naar 18-14. Switch is dan al door beide time-outs heen en Timios kan vrijuit de set uitspelen. De blokkering van Switch krijgt geen vat op de aanval van Timios en achterin is alleen de libero van Switch af en toe in staat ballen te pareren. Met 25-18 pakt Timios de winst in de eerste set.
In de tweede set gaat Timios verder waar het gebleven was. Met dezelfde opstelling zet Timios Switch direct onder druk. Door uitstekende passing van Erik Jan de Keijzer en Arjan van Schoonhoven kan er zoveel dreiging worden opgebouwd met de middenaanvallen van Bas Huising en Luck Crijnen dat het voor Switch lastig is om de blokkering goed dicht te blijven lopen. Robbert van Dijk weet met zijn sprongservice zes punten op rij te serveren waardoor het gat al in het begin van de set geslagen is. Switch wisselt er lustig op los met dubbele wissels maar is niet bestand tegen de rijdende trein die Timios heet. Met 25-21 gaat ook de tweede set naar Timios.

Waar vorige week de trein in de derde set tot stilstand kwam rijdt de trein tegen Switch met dezelfde vaart verder onder aanvoering van spelverdeler Karst Busstra. Alles lijkt te lukken en het publiek geniet van een aantrekkelijke wedstrijd waarbij Timios gewoonweg heel weinig fouten maakt. Aanvaller Martien Grootendorst wordt deze wedstrijd ingezet als aanvaller op verschillende posities en zet het team in een lastige fase weer goed op de rails. In het achterveld is het libero Milan Merkus die er bij bijna alle aanvallen een handje onder heeft. Switch weet gedurende de set weliswaar redelijk gelijk op te blijven met Timios maar moet aan het einde van de set toch het hoofd buigen (25-20).

In de vierde set kan Switch de eer nog hoog houden door deze set naar zich toe te trekken. Timios lijkt tevreden te zijn met de vier punten die een 3-1 winst zouden opleveren. Switch neemt het initiatief maar verzuimd echter door te drukken. Iedere keer als Switch de kans heeft het gat definitief te slaan worden er fouten gemaakt waardoor Timios aan kan blijven haken. Als bij 18-22 het gat dan toch geslagen lijkt te zijn komt Timios toch weer verrassend terug tot 23-23. Er volgen een paar bloedstollend spannende punten waarbij Rens de Rooij uiteindelijk met een kill-block en direct daarna een ace met zijn sprongservice, met 27-25 een einde maakt aan de illusies van Switch. Timios pakt met 4-0 vijf belangrijke punten om permanent uit de degradatie zone te blijven.