Uitslagen Bouncers Basketball 11 en 12 januari 2019…

by redactie on 14 januari 2019

in Sport

Met vijf gewonnen en negen verloren wedstrijden is Bouncers Basketball matig begonnen aan de tweede helft van de competitie 2018-2019. De grootste overwinning was voor Bouncers Jongens 14 1 door in Amsterdam Harlemlakers 1 met ruime cijfers te verslaan 40-107. Thuis was Bouncers Heren 1 niet opgewassen tegen de routine van de koploper US 1 uit Amsterdam, 46-79.

In de Calandhal in Amsterdam maakte Bouncers Jongens 14 1 met 8-25 in het eerste kwart direct duidelijk waarvoor het gekomen was: winnen. In het tweede kwart kon de thuisploeg nog iets terugdoen, wat een 21-42 ruststand opleverde. In het derde kwart ging Bouncers helemaal voluit, scoorde 38 punten, gaf met 3 punten verdedigend niets weg om uiteindelijk te winnen met 40-107. Topscoorder was Latif Diouf met 32 punten. Broer Seal was goed voor 24 punten. Door deze winst blijft de ploeg ongeslagen en valt de beslissing vermoedelijk op 9 februari, uit bij de nummer twee CobraNova.

Vrijdagavond in de Duikelaar gingen Bouncers Jongens 18 2 en het bezoekende DAS 2 uit Delft voortvarend van start, maar was de voorsprong bij rust toch voor DAS, 35-51. In de tweede helft maakten de Delftenaren dankbaar gebruik van de foutenlast van Bouncers en wonnen uiteindelijk met 62-88. Topscoorder was Jonah Smits met 20 punten. Aan inzet geen gebrek bij Bouncers Heren 2 en het bezoekende Archipel 1 uit Culemborg. Vooral de bank van de bezoekers liet zich niet onbetuigd en dat leverde een aantal technische fouten op. Met 24-27 bij rust bleven de verschillen klein en stond Bouncers met nog twee minuten op de klok op vijf punten achterstand. Ondanks verwoede pogingen kon de thuisploeg die achterstand niet ongedaan maken en verloor nipt met 56-60. Christiaan de Rooij scoorde 16 punten. Bouncers Heren 3 hanteerde tegen het bezoekende Westland Stars 2 een zoneverdediging. Dat hield stand tot halverwege het tweede kwart (21-25), maar daarna maakten de Westlanders beter gebruik van de ruimte die ze kregen en wonnen via een 23-34 ruststand met 41-73. Dennis Wakker was topscoorder met 12 punten.

Zaterdagmiddag in de Mammoet kende Bouncers Meisjes 18 1 tegen het bezoekende Helmink Heroes 1 uit Zwijndrecht een moeizame start en keek de ploeg na zes minuten spelen tegen een 0-10 achterstand aan. De ploeg vocht zich echter knap terug en stond bij rust op een 27-24 voorsprong. Het bleef spannend en beide ploegen speelden met veel inzet en was het derde kwart weer voor de bezoeksters, 33-34. Halverwege het vierde kwart sloeg Bouncers echter het beslissende gat en won met 48-40. Zowi Hümmels scoorde 21 punten. Bouncers Jongens 18 1 begon goed aan de tweede helft van de competitie door het bezoekende Rotterdam Zuid 1 met een duidelijke 83-42 nederlaag terug te sturen naar Rotterdam. In het eerste kwart bleven de bezoekers nog in de buurt van de thuisploeg, maar met een ruststand van 49-16 was de wedstrijd in feite al gespeeld, Dylan Smit was topscoorder met 22 punten. Bouncers Gemist Onder 12 2 kwam net iets tekort tegen het bezoekende Hurricanes 1 uit Spijkenisse. Na een ruststand van 14-28 kwam de thuisploeg in de zevende periode nog heel dichtbij (30-34) maar kon Bouncers in de laatste periode de winst niet naar zich toetrekken, 35-40. Nathan Bosma en Boas Hogebrug scoorden elk 8 punten.

Uit: In Zoetermeer pakte Bouncers Jongens 16 3 een mooie overwinning op Zoebas 3, 60-39. In ’s Gravenzande hadden Westland Stars 1 en Bouncers Gemixt Onder 14 3 moeite met scoren. De thuisploeg deed dat echter net iets minder slecht dan Bouncers en won met 29-23. In Den Haag was HBV The Jumpers 1 met 92-32 duidelijk te sterk voor Bouncers Jongens 16 3. In Dordrecht speelde Bouncers Meisjes 12 1 een goede wedstrijd tegen DBV Rowic 2, maar verloor jammer genoeg met 54-38. In Leiden hielden BS Leiden 3 en Bouncers Gemixt Onder 12 3 elkaar goed in evenwicht, maar bleef de winst met 52-46 toch in Leiden.