Timios Volleybal…

by redactie on 14 januari 2019

in Sport

Timios laat winst ontglippen tegen Taurus…

In de eerste wedstrijd van de tweede helft van het seizoen moest Timios H1 het opnemen tegen Taurus H3 uit Houten. Taurus, één positie hoger op de ranglijst dan Timios, was in de uitwedstrijd met 3-1 te sterk geweest voor Timios maar thuis zijn er altijd goede mogelijkheden.

In de eerste set komt Timios moeizaam uit de startblokken maar weet halverwege de set toch gelijk op te komen met Taurus. Timios maakt teveel servicefouten en is soms slordig in de afwerking van korte ballen die in het net belanden. Taurus lijkt daardoor aan het langste eind te trekken en komt op 21-23 voor. Timios houdt de concentratie vast en weet op 24-24 naast Taurus te komen om vervolgens de set verrassend naar zich toe te trekken met 26-24.

In de tweede set is Taurus nog niet bekomen van de tegenvaller van de eerste set en staat al snel 6 punten achter op Timios. Robbert van Dijk maakt een lange serviceserie waardoor de tweede set al vroeg wordt veiliggesteld. Een walk-over voor Timios lijkt in de maak als de set gewonnen wordt met 25-13.

Taurus stelt in de derde set echter orde op zaken. De servicedruk wordt opgevoerd en de verdediging staat beter. Timios lijkt de concentratie uit de eerste twee sets wat kwijt te zijn en gaat slordig om met de kansen die er zijn om het Taurus moeilijk te maken. De dubbele wissels die werden ingezet om meer aanvalskracht aan het net te krijgen hebben niet het gewenste effect waardoor Taurus de set wint met 20-25.

De vierde set laat geen ander beeld zien dan de derde. Het is Taurus die het initiatief heeft en Timios kan maar moeizaam aanhaken. Vanaf het eerste punt maakt Taurus de punten makkelijker dan Timios. De blokkering van Timios is in de meeste wedstrijden en wapen maar keer op keer vallen de ballen buiten de lijnen na de blokkering. Taurus trekt met 18-25 de setstand gelijk naar 2-2 waardoor er een vijfde set aan te pas moet komen om de beslissing in de strijd te brengen.

Timios start de vijfde set sterk maar Taurus laat zich niet meer intimideren en blijft met name via de diagonale aanval makkelijk scoren. Timios krijgt de ballen niet meer zo makkelijk tegen de grond. Door de servicedruk van Taurus krijgt Timios de passing niet op orde waardoor de middenaanvallers slecht aangespeeld kunnen worden. Met 12-15 verliest Timios ook de vijfde set. Een zuur verlies als de winst na 2-0 voorsprong zo uit handen wordt gegeven.

Timios verzaakt in Katwijk…

Vrijdagavond 11 januari, een herstart van de competitie begint met het wachten voor een dichte deur. Dat voelt bekend. De week ervoor bij de bekerwedstrijd in De Meern was dat ook al zo – een nieuw thema voor 2019? Vorige week werd de wedstrijd met 3-0 gewonnen, geeft dat nu eenzelfde voordeel?

Na lange tijd voorsprong voor Timios in set 1 komt RVV terug tot 19-19. Coach Jan Zaal neemt een time out. Timios start sterk na de time out en scoorteen korte bal over het blok. Harde aanvallen volgen over en weer. Tot een misverstand bij Timios RVV voor het eerst op voorsprong brengt: 22-21. De 2e time-out volgt en Jan roept zijn team op feller te zijn. Dat doen ze. Met een slimme prikbal maakt Timios 22-22. RVV blijft sterk en hard aanvallen, waar Timios aanvallend scherpte mist. Via het net scoort RVV de laatste service 25-22.

Set 2 begint Timios sterk. Bij 10-16 wisselt RVV. Maar Timios gaat door en pakt 2 punten op rij. Af en toe weet RVV, dat slordig speelt in set 2, een punt te scoren. Timios komt op 12-18 als RVV beter gaat serveren en Timios slordiger speelt. Zo komt RVV terug tot 15-19. Op 17- 19 geeft coach Jan in een time out de opdracht de rust te bewaren. Met een korte service van Elise Aref die in de vorige set ook sterk serveerde is de stand 18-22. RVV wisselt in de hoop een betere pass te leveren. Ze pakken een punt terug 19-22. Aanvalster Angela Hunink slaat een mooie bal rechtdoor langs het blok. 2.. 2… 2… klinkt het bij Timios. Ace van Isolde Salters-van Soest. 1… 1…. 1… Na een mooie rally slaat de tegenstander uit. Set binnen! Het is 1-1, alles is nog mogelijk.

Set 3 begint met een ace van Nadine van Maaren. Twee zelfs. Na een mooie middenaanval blijft Nadine knallen, weer 2 aces achter elkaar. Timios pakt een voorsprong van 4-11 en RVV vlucht in een time out. Op 5-13 dubbele wissel bij Timios en Kim van Nes gaat serveren. Met een mooie aanval van Isolde is punt 14 binnen. Punt 15 maakt Kim zelf met een prikbal. Timios loopt verder uit tot 6-18 voordat RVV een punt pakt. Op de harde service volgt een goede pass van Hester Faber en direct een punt voor Timios. Met een tweemansblok op het midden en op setpunt komen Nadine en Maaike Goudriaan-Vos terug in het veld. Timios haalt een makkelijke 3e set binnen met 9-25.

Door een sterke service van RVV begint Timios set 4 met 5 punten achterstand. Als de aanvalsters niet scoren doet spelverdeler Kim het zelf en legt de bal diep achterin. Dat doet ze later nog twee keer. Maar Timios krijgt de service van RVV niet onder controle en veel ballen ketsen van de armen van de speelsters. Bij 8-1 neemt Jan een time out. Met wat gefrommel pakt Timios een punt terug. Helaas moet middelaanvalster Isolde vanwege een pink blessure gewisseld worden en Helga Teerhöfer valt in op haar positie. Ook de scheidsrechter helpt niet mee en er ontstaat commotie vanwege de zoveelste rare beslissing. Timios raakt verder uit haar spel. Bij 16-7 volgt een time out met als opdracht op de rust te bewaren en terug in het spel te komen. Maar RVV scoort aanvallend te makkelijk vanuit verschillende posities. Op een set up ver buiten de antenne besluit Elise tot het onmogelijke en scoort diagonaal onderhands. Timios pakt het weer op met wilskracht tot 18-22 als RVV een time out aanvraagt. RVV en Timios wisselen over en weer punten uit als RVV op setpoint komt door een foute service van Timios. Timios pakt een punt terug en Kim mag serveren. De eerste serve is een punt voor Timios. Op de tweede serve weet RVV de set binnen te halen. Het gat was net iets te groot om deze set nog binnen te halen.

Tijd voor set 5. Vol goede moed en met aanmoedigende woorden van coaches Jan Zaal en Jochem Vermeulen. De start is rommelig maar Timios scoort de eerste bal. Er wordt gevochten voor ieder punt en na een lange rally (alle posities vallen aan) scoort Elise via het blok. Dat moet moed geven. Maar er volgt een slechte fase van Timios waardoor RVV uitloopt tot 8-2. Bij de wissel van kant neemt Timios een time out. RVV blijft moeilijk en diep serveren en Timios komt er bijna niet aan te pas. Op 10-2 pakt Maaike een punt terug met een aanval diagonaal. Twee fout services volgen tot 11-4. De speelsters aan de kant van Timios zetten nog een zang salvo in om het team aan te moedigen. Als de tegenstander de bal terugspeelt slaat Helga nog harder naar de grond. Punt! Timios komt terug tot 12-8. Maar met weer een goede service pakt RVV direct het volgende punt en na een korte bal over het net volgt het matchpoint. Timios heeft moeite met de service en speelt de bal te makkelijk over het net. RVV twijfelt niet en scoort meteen het matchpoint. Daarmee gaat helaas de wedstrijd verloren.

Volle winst in Topklasse voor Timios MB1…

Meisjes B1 van Timios heeft afgelopen zaterdag 12 januari haar eerste wedstrijd in de Topklasse overduidelijk met 0-4 gewonnen van Smashing ’72 uit Diemen.

Het team van trainer/coach Michael van Maaren MB1 is in de eerste helft van de competitie ongeslagen kampioen geworden in de Hoofdklasse C en stond daarbij slechts 2 setjes af in alle wedstrijden. Door dit kampioenschap kregen ze rechtsreeks toegang tot de Topklasse, het hoogst haalbare niveau bij de competitie spelende jeugdvolleyballers.

Zaterdag 12 januari stond de wedstrijd tegen het onbekende team uit Diemen op het programma. Alhoewel Timios niet direct op volle stoom begon, liet het duidelijk zien vooral serverend de baas te zijn over het technisch minder spelende Smashing ’72. Met de stand 22-25 was de kop eraf en lieten de jonge dames in de tweede set geen spaan heel van de tegenstander. Met 9-25 was Timios serverend, passend, blokkerend en aanvallend de meerdere. Vooral Marit Droog viel hierbij op met haar onhoudbare sprongservice. Ook in de normaal zo moeilijke derde set, waarbij de concentratie weleens wegglipt, kon Timios haar eigen spel spelen (18-25). De vierde set verliep ietwat moeizamer en de tegenstander kwam hierdoor qua punten af en toe erg dichtbij. Maar door rustig te blijven volleyballen en vooral goed en geplaatst te serveren werden de eerste 5 punten in de Topklasse verdiend binnengehaald (22-25).

Zaterdag 19 januari speelt Timios MB1 thuis in sportzaal De Groenswaard tegen het eveneens voor hen onbekende Compaen MB1 uit Oostzaan. De wedstrijd start om 14.30 uur en publiek is van harte welkom om dit jonge team (13-17 jaar) aan te komen moedigen.