Uitnodiging expositie…

by redactie on 7 januari 2019

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Zaterdag 19 januari om 15.00 uur is in Galerie Kunstzicht de opening van de expositie met werk van gastexpospanten Arnold Nix Holterman, Nelly Geluk, Peter Rutten en Rob van Schijndel. De tentoonstelling loopt van vrijdag 18 januari tot en met zaterdag 23 februari 2019.

Arnold Nix Holterman maakte in 1968 zijn eerste object nadat hij de Europoort bezocht had. De wirwar van pijpleidingen gaf en geeft hem inspiratie voor het maken van de door hem zo genoemde labyrinten. Hiernaast maakt hij objecten waarbij het toeval in het hebben of krijgen van de materie zoals hout, glas, kunststof, staal en ijzer een hoofdrol speelt. Ook heeft hij een passie voor potten, kannen en kop en schotels. Op deze expositie is duidelijk hoe hij geïnspireerd raakte!

Nelly Geluk exposeert 7 gebruikte, versleten werkhandschoenen met in de palm een wijwaterbakje. In deze gebruikte, beeldende vormen ziet zij de cirkel van ‘7 maal geven en ontvangen’. De motivatie van deze installatie is gevormd door één gekregen wijwaterbakje. Het ontroerde haar, de mooie vorm en het kalkstenen randje van opgedroogd water. Het zijn uiteindelijk 7 bakjes geworden in de palm van gebruikte werkhandschoenen, opgetild door sokkels van pallethout. Nieuwsgierig geworden? Bezoek dan zeker deze nieuwe tentoonstelling in de galerie.

Voor de geboren Rotterdammer Peter Rutten en sinds 2017 wonend in Waddinxveen, is fotografie een belangrijk onderdeel in zijn kunstenaarsleven. Hij volgde de kunstacademie en kreeg later privéles van kunstenaar en fotograaf Henk Pasman. Hij is gefascineerd door niet alledaagse onderwerpen zoals bijvoorbeeld glazen bolfotografie, waarvan hij op deze expositie een serie toont. Hiernaast maakt hij voor particulieren en bedrijven beelden, lijsten, sokkels en zuilen in een industriële vormgeving.

Rob van Schijndel is als docent/zeefdrukker actief in het grafisch atelier van het Cultuurhuis de Garenspinnerij in Gouda. Zijn werk is figuratief van aard en heeft vaak klassieke thema’s tot onderwerp zoals bijvoorbeeld havenkranen, een veld met hooirollen, polderstructuren of een spoorbrug in de stad. Beelden die je overal tegen komt en waar je niet omheen kunt. Een stevige structuur, ritme en perspectief zijn vaste ingrediënten in zijn zeefdrukken en Rob toont op deze expositie een overzicht. www.vanschijndelzeefdruk.nl

De vaste exposanten Henk Bloks, Janny Buijs, Annelies de Graaf en Jelle Verwerda tonen doorlopend hun werk. Galerie Kunstzicht – Tussenzicht 3 – Winkelcentrum Gouweplein – 2741 NM Waddinxveen Info 06 21851053 – www.galeriekunstzicht.nl – Volg Galerie Kunstzicht ook op Facebook. Openingstijden deze expositie: vrijdag van 13.00 – 17.00 uur en zaterdag van 11.00 – 17.00 uur.