Timios Heren verrassen vlak voor winterstop…

by redactie on 25 december 2018

in Ingezonden berichten,Sport

De laatste wedstrijd voor de winterstop van het eerste herenteam van Timios was wederom een uitwedstrijd. Vrijdagavond 21 december trad het team in Maarssen aan tegen de nummer 4 uit de competitie: VOC Maarssen.

Deze inhaalwedstrijd aan het einde van de eerste helft van de competitie moest Timios afreizen zonder passer/lopers Robby van Dijk en Erik Jan de Keizer. Timios mist daarmee twee belangrijke aanvallers en moest met een alternatieve opstelling de strijd aangaan. Met middenaanvaller Martien Grootendorst op de passer/loper positie start Timios de eerste set voortvarend door direct een kleine voorsprong te nemen. VOC Maarssen weet zich terug te knokken naast Timios. Dat is echter van korte duur. Door een mooie serie services van Martien Grootendorst weet Timios een gat van 5 punten te slaan wat VOC Maarssen niet meer dicht weet te lopen. De eerste set gaat daarmee naar Timios met 20-25.

In dezelfde opstelling start Timios de 2e set met een 4-0 achterstand. Op 6-6 was dit gat echter snel dicht gespeeld. Vanaf dat moment neemt Timios direct weer het initiatief en maakt het VOC Maarssen lastig met een uitstekende blokkering van Bas Huising en lepe prikballen. De belangrijkste aanvaller van VOC Maarssen ziet keer op keer een goede blokkering of een uitstekende veldverdediging tegenover zich waardoor het lastig scoren is. Timios pakt zijn punten in hoofdzaak via de buitenkanten door via de handen in de blokkering veelvuldig te scoren. Aan het einde van de set hervind VOC Maarssen zich en komt nog terug. Te laat echter om aanspraak te maken op de setwinst want die gaat met 23-25 wederom naar Timios.

In de 3e en 4e set laat VOC Maarssen zien waarom ze hoog in de competitie staan. De veldverdediging begint beter te lopen en op de prikballen vindt het team een goed antwoord. Met de direct met links aangevallen 2e bal van spelverdeler Karst Busstra heeft Maarssen echter geen antwoord het zou pas in de 4e set zijn dat deze verrassende aanval voor het eerst wordt afgeblokt. Het spel van Timios wordt bij vlagen rommelig waardoor Timios beide sets aan VOC Maarssen moet laten (25-17 en 25-15).

De vijfde set moet de beslissing brengen in deze spannende wedstrijd. Timios pakt dat aan het begin goed op door een voorsprong van 4-7 te nemen. De veldwissel vindt echter plaats op 8-7 voorsprong voor VOC. In een spannende eindstrijd pakken beide teams de side-outs waardoor het uiteindelijk 14-14 wordt. Op 14-15 voorsprong voor Timios zet coach Ronald de Rooij een troef in door Rens de Rooij (geen familie overigens) in het team te zetten om zijn sprongservice uit te voeren. Dit heeft direct resultaat. VOC Maarssen weet de service te verwerken maar kan geen goede aanval uitvoeren. Timios kan daarmee overnemen en weet de set met 14-16 af te sluiten. Timios gaat daarmee verrassend naar huis met de 2-3 winst en positioneert zich daarmee op de 9e plaats in de Promotieklasse.