IJSTIJD! Festival op de Goudse IJsbaan…

by redactie on 21 december 2018

in Ingezonden berichten,Regio

Heb je zin in een dagje winters plezier voor het hele gezin? Kom dan op woensdag 2 januari naar de Goudse IJsbaan voor het IJSTIJD! Festival. Op en rond de ijsbaan is van alles te beleven, voor jong en oud. Een dag vol verrassende activiteiten waaronder de IJSTIJD! Schaatssprong, de Croky IJspret Cup en 100% NL Freestyle Ice Skating Tour.

Natuurlijk kun je ook gewoon komen schaatsen, want dat is de basis van IJSTIJD!
Het is weer tijd om te gaan schaatsen met het hele gezin. Kinderen kunnen hun klasgenootjes, vriendjes of vriendinnetjes meebrengen. Want schaatsen is leuk, leerzaam en gezond!

Tijdens het IJSTIJD! Festival is er op de Goudse IJsbaandus nog veel meer te beleven. Je kunt leren schaatsen met de slimme schaatsstoel van KPN, die je instructies van Sven Kramer doorgeeft. Er is muziek en er wordt spectaculair freestyle gedanst op het ijs. Je kunt er racen op een ijsfiets,of aansluiten in depolonaise om zo samen een record te breken. Langs de baan kun je op de foto gaan in een ijsblok en de schaatskoorts van Trachitol voelen opkomen. En zo zijn er nog veel meer activiteiten voor jong en oud.

Het programma ziet er als volgt uit:
11:00 – 12:00 en 15:00 – 16:00 Croky Icebyk Challenge
12:30 – 13:00 en 16:30 – 17:00 Croky Polonaise
19:00 – 20:00 Demo en clinic 100% NL Freestyle Ice Skating Tour

Vele tijdelijke ijsbanen vormden sinds 2011 het collectief van IJSTIJD! De naam staat vanaf nu voor een veel breder initiatief, bedoeld om meer jeugd vaker op het ijs te krijgen. Dit past in het maatschappelijk streven om kinderen meer te laten bewegen. De eerste stap is om 250.000 kinderen via het schoolschaatsen kennis te laten maken met de sport.

IJSTIJD! is een initiatief van de KNSB, de Vereniging Kunstijsbanen Nederland, Rabobank en KPN. Er wordt samengewerkt met vele partijen. Schaatsscholen, schaatsverenigingen en basisscholen spelen een belangrijke rol. Croky, Daikin, Tonzon en Trachitol en mediapartners De Telegraaf en 100%NL hebben het jeugdschaatsplan eveneens omarmd.

Ook vijftig tijdelijke ijsbanen doen mee, waaronder de Goudse IJsbaan. Die is nogt/m zondag 13 januari geopend, dagelijks van 09.00 – 23.00 uur en op zon- en feestdagen van 10.00 – 23.00 uur. Informatie over openingstijden en entreeprijzen kun je vinden op www.goudseijsbaan.nl.Meer informatie over IJSTIJD vind je op www.schaatsen.nl/ijstijd.