De geheimzinnige kist van Sinterklaas…

by redactie on 3 december 2018

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Afgelopen woensdag waren Sinterklaas en Zwarte Piet op bezoek bij Stichting Vonk in Cultuurhuys De Kroon. Ondanks het slechte weer wilden ze heel graag door de leerlingen van Vonk toegespeeld en toegezongen worden. Op de piano en in de Notenkraker-band werden veel bekende sinterklaasliedjes gespeeld. Algauw zong de hele zaal mee. Maar Sinterklaas was ook erg enthousiast over ‘nieuwerwetse’ liedjes. Die moesten dan nog wel met alle kinderen in de zaal aangeleerd worden, maar ze klonken al snel net zo mooi als de bekende ‘ouderwetse’ liedjes. Bovendien leerde Piet er nog op dansen! Maar wat zat er nou in die geheimzinnige kist die Sinterklaas bij zich had? Het bleek een viool te zijn. Een meisje uit de zaal leerde direct hoe ze bij een paar liedjes mee kon spelen, heel knap! Na afloop bleken de schoenen van de jonge bezoekers goed gevuld te zijn, met iets lekkers, en met natuurlijk een klein instrumentje.

Winterconcert bij Vonk…
Op donderdag 13 december vieren de cursisten van Vonk de winter in de Rabotheaterzaal van Cultuurhuys De Kroon. Solisten, ensembles en bands wisselen elkaar af in een sfeervol programma. Iedereen die ervan houdt om deze donkere avonden voor de kerst met passende muziek door te brengen is van harte welkom om vanaf 19.00 uur te komen luisteren. De toegang is gratis, reserveren is niet noodzakelijk.