Timios, winst en verlies in één week…

by redactie on 3 december 2018

in Ingezonden berichten,Sport,Waddinxveen

Afgelopen week moesten de dames van Timios 2 keer aantreden om een wedstrijd te spelen. Op maandagavond voor de beker tegen dezelfde tegenstander als de zaterdag ervoor, Kratos D3. Na de wedstrijd van zaterdag die maar net met 3-2 werd gewonnen, had Timios de nodige aantekeningen gemaakt en het spel van Kratos goed doorgrond. Timios begon de 1e set met Helga Teerhöfer op het midden. Het plan werd goed uitgevoerd. De verdediging stond beter en bewoog, zoals de opdracht was, soepel door het veld. Lange rally’s werden gewonnen. Er werd harder geslagen, al kan het volgens coach Jan Zaal nog harder. En eindelijk kwam ook de bal op de stip, ook wel het beroemde putje (denkbeeldige stip kort achter de 3-meterlijn). Goal! Of zoals we dat bij volleybal noemen. Punt! De eerste set werd ruim gewonnen met 25-19. De 2e set denderde Timios verder en werd al snel een voorsprong genomen. Timios liep zelfs uit naar 21-9. De set werd uiteindelijk comfortabel binnengehaald met 25-11. De derde set was Timios een beetje ingedut. De pass kwam niet meer lekker bij de spelverdeler, de set-ups waren net iets te vlak en de aanvallers kregen de ballen niet op de grond. Coach Jan Zaal vroeg een time-out aan voor een goede donderspeech. De dames maakten teveel domme beslissingen. Toen dit nog niet werkte stuurde hij een nieuwe spelverdeler het veld in met de opdracht om ruimte in de set-up te brengen en te kiezen voor de makkelijke opties en best scorende speler. Langzaam stelde Timios orde op zaken. Ook in de service werd extra druk gezet en meer punten gescoord. Het was een slechte set, maar de set werd uiteindelijk wel binnen gesleept met 26-24. Overtuigende 3-0 overwinning, dat geeft moed voor de verdere wedstrijden. “Wij gaan Europa in”, zongen de dames gekscherend. Timios bekert weer een ronde verder.

Vervolgens moesten dames op zaterdag tegen Inter Rijswijk D3 spelen. Dat team stond op dat moment vlak onder de dames van Timios op de ranglijst. De dames begonnen goed aan hun spel. Maar Inter Rijswijk had een aantal sterke service series en een machtige midden aanval waar Timios geen antwoord op had. De dames van Timios hadden niet de power van maandag in hun armen. Het lukte niet echt om te scoren. Alleen Rianne Nap knalde vanaf het midden de gaten in de vloer. Maar doordat er te weinig servicedruk was, ging de set met 17-25 naar Inter Rijswijk. De 2e set ging een stuk beter. Timios kwam op voorsprong en wist deze steeds ook net te behouden. Aan het einde van de set kwam Inter Rijswijk nog goed terug maar Timios won de set nipt met 25-23. De derde en vierde set liepen eigenlijk hetzelfde. Er was geen aanvalsdruk of servicedruk en Timios kwam niet aan bod. Ondanks de bevlogen woorden van coach Jan Zaal lukte het de dames niet om de energie in het spel te krijgen.
Deze wedstrijd snel vergeten en op naar de volgende. Zaterdag aanstaande tegen Vollingo in Gouda