Verlies voor Heren 1 Bouncers Basketball…

by redactie on 3 december 2018

in Ingezonden berichten,Sport

Bouncers Heren 1 kon het in Amsterdam niet bolwerken tegen BV Amsterdam 2 en verloor. Bouncers Jongens 18 1 en 2 wonnen en bleven daardoor ongeslagen. Dat deden ook Bouncers Jongens 16 1 en Bouncers Jongens 14 1. Helaas moest Bouncers Jongens 16 2 in Zoetermeer de eerste nederlaag, zij het nipt, incasseren. De ‘broederstrijd’ tussen Bouncers Gemixt 12 3 en Bouncers Gemixt 12 2 werd gewonnen door Gemixt Onder 12 2.

Weinig spanning vrijdagavond in de Duikelaar tussen Bouncers Jongens 18 1 en het bezoekende BV Krimpen 1. Vanaf de eerste minuut was al duidelijk dat Bouncers deze wedstrijd zou winnen. Bouncers gebruikte het lengteoverwicht ten volle en ook fysiek was de ploeg de meerdere van de bezoekers. In de tweede helft werden veel punten gescoord via fast breaks en werd uiteindelijk ruim gewonnen met 66-29.
Meer spanning was er bij Bouncers Heren 3 en BV Cady ’73 2 uit Capelle aan den IJssel. De bezoekers hadden in het eerste kwart wat meer overwicht, maar trok Bouncers voor rust de stand gelijk. In de tweede helft schakelde Cady 73 over op een man tot man verdediging, waar Bouncers de nodige moeite mee had. Met twee goed afgeronde ‘steals’ bracht Bouncers vlak voor tijd de achterstand terug tot een paar punten. Onvoldoende voor de winst want die ging naar Cady ’73 met 71-75.

Zaterdag in de Mammoet ging Bouncers Jongens 16 1 tegen Woodpeckers 1 uit Houten, met 30-2 in het eerste kwart heel voortvarend van start en was de wedstrijd al beslist. Via een 49-22 ruststand boekte Bouncers een 93-53 overwinning. Daarmee blijft de ploeg ongeslagen met zes punten voorsprong op de tegenstander van komende zaterdag, uit in Groningen, BV Groningen 1.
Ook Bouncers Jongens 14 1 had geen enkele moeite met het bezoekende BV Hoofddorp 1 en ook hier was het na het eerste kwart al beslist, 37-9. Via een ruststand van 61-22 werd een 118-57 overwinning geboekt, waarbij Teis Hümmels in de negende minuut het 100e punt scoorde. Opvallend was dat vier spelers meer dan 20 punten scoorden met als topscoorders Maurits de Jong en Latif Diouf met elk 28 punten.

Bouncers Heren 20 1 en het bezoekend Break Stars 1 uit Baarn hielden elkaar tot aan de rust aardig in evenwicht, 29-25. In de tweede helft lag het initiatief bij de thuisploeg, nam 10 punten voorsprong, 51-41, om het geheel in het vierde kwart helemaal af te maken, 78-49. Pascal Kuipers was topscoorder met 22 punten. Komende zaterdag is in Bunschoten tegen BC Shooters de inzet: de eerste plaats.

Ook de tweede confrontatie zaterdagmiddag in de Mammoet tussen Bouncers Gemixt 12 3 en Bouncers Gemixt 12 2 werd gewonnen door Bouncers Gemixt 12 2. Daar zag het lange tijd echter niet naar uit, want bij rust stond de thuisploeg Gemixt 12 3 op voorsprong, 31-26. Pas in de 7e periode kon het ‘bezoekende’ Gemixt 12 2 enige afstand nemen om uiteindelijk te winnen met 49-55.

Uit: In Amsterdam kon Bouncers Heren 1 tot halverwege het tweede kwart gelijke tred houden met BV Amsterdam 2. En ook aan het einde van het derde kwart was de achterstand van 14 punten nog te overzien. In het vierde kwart lukte het niet meer en konden de Amsterdammers nog ruim uitlopen naar een 94-64 overwinning. Wouter van der Eng was goed voor 18 punten. In Delft kon Bouncers Heren 2 tot het eerste kwart de studenten van Punch 4 nog goed bijhouden, maar daarna waren de Delftenaren via een 29-17 ruststand toch de bovenliggende partij, 50-35. In Vlaardingen zette Bouncers Jongens 18 1 tegen Vlaardingen Captains 1 direct de toon door het eerste kwart ruim te winnen met 6-22. Na het derde kwart, 34-78, lieten beide ploegen het in het vierde kwart met 7-6 een beetje afweten, maar de winst was voor Bouncers 18 1 met 41-84 en de ongeslagen status met 12 punten uit zes wedstrijden. Volop spanning in Zoetermeer tussen de nummer 2 en 1, Zoebas 2 en Bouncers Jongens 16 2. En helaas greep Bouncers na een gelijk opgaande strijd nipt aan het kortste eind, 72-68 en moet Bouncers de eerste plaats delen met Zoebas 2. In Leiderdorp zette Bouncers Jongens 16 3 een prima prestatie neer door het hoger geklasseerde BV Leiderdorp 2 te verslaan met 42-44. Lange tijd keek Bouncers tegen een achterstand aan, maar een driepunter van Loek Dijkstra vlak voor tijd, bezorgde Bouncers uiteindelijk de overwinning. In Lelystad stond Bouncers Jongens 12 1 lange tijd voor, maar vijf minuten lang niet scoren in het vierde kwart bezorgde Flevo Musketiers 1 alsnog de overwinning, 57-43.