Advent- en Kerstconcert ‘Hoop en Licht’…

by redactie on 27 november 2018

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Op vrijdag 14 december hoopt CRK Adonai in de Ontmoetingskerk in Waddinxveen een Advent- en Kerstconcert te geven met de titel ‘Hoop en Licht’. Op dit concert zal o.a. de nieuwste cantate van Tom Fettke ‘God came near’ ten gehore worden gebracht. Deze cantate omvat een groot aantal bekende Kerstmelodieën die door de componist voorzien zijn van een prachtige bewerking. Daarnaast zijn er indringende gesproken teksten van de hand van Max Lucado. Deze combinatie maakt de cantate tot een ‘feest van herkenning’, terwijl de teksten van Max Lucado het wonder van Kerst – het wonder dat God zo dicht bij ons kwam, en een mens werd zoals wij- op een verrassende wijze onder woorden brengen:

“Er is maar één woord dat de nacht waarin Hij kwam kan omschrijven: gewoon. De hemel zag er gewoon uit. Een briesje beroerde de bladeren en maakte de lucht wat koeler. De sterren schitterden als diamanten op zwart fluweel. Flarden wolken dreven voor de maan langs. Het was een prachtige nacht, maar niet bepaald een ongewone nacht. Geen reden om een verrassing te verwachten. Niets waarvoor je wakker zou blijven. Een gewone nacht met een gewone hemel. Maar plotseling … barstte de zwarte lucht uit in helderheid. Bomen die schaduwen waren geweest sprongen in het licht. Het ene moment was de herder vast in slaap, het volgende moment wreef hij zijn ogen uit in het licht van de engelen. De nacht was niet gewoon meer”.

Het koor wordt begeleid door:
Dennis de Bruijn (grand piano)
Che-Vanno (strijkersensemble)
Menno en Mirjam Crajé (klarinet)
Elsemarieke den Hartogh (fluit)
Jolanda den Houter (hobo)
Sylvia Meassen (bas)
Hendrie Westra (percussie)

En medewerking wordt verleend door de solisten Judith Sportel (sopraan) en Robert Molenaar (tenor).
De gesproken teksten worden vertolkt door Ds. Thejon Bos en Emmy van Straalen.

U bent van harte welkom om het wonder van Hoop en Licht met ons mee te beleven!

Kaarten kosten € 15,– voor volwassenen en € 10,– voor jongeren t/m 17 jaar, en zijn verkrijgbaar in onze webwinkel, telefonisch op nummer 06 – 534 93 661 en op de volgende voorverkoopadressen:

BoekieMet – Moerkapelle
L’ Écrit – Nieuwerkerk a/d IJssel
Ichtusboekhandel de Goede Herder – Zoetermeer
Boekhandel Burger – Waddinxveen