Jongens 16 1 en Jongens 14 1 Bouncers Basketball blijven winnen…

by redactie on 15 november 2018

in Ingezonden berichten,Regio,Sport

Jongens 16 1 en Jongens 14 1 van Bouncers Basketball blijven het op landelijk niveau goed doen door in Amsterdam te winnen van BC Apollo 2 met 46-73, en in Waddinxveen in sporthal de Duikelaar van CBV Binnenland 1 met 92-43. Daarmee blijven de ploegen nog steeds ongeslagen. Bouncers Heren 1 moest in Den Haag de winst laten aan HBV The Jumpers 1, 64-56. Bouncers Meisjes 18 had in Hardinxveld-Giessendam in River Trotters 1 een pittige tegenstander, maar won wel, 47-50.

In sporthal ’t Zandje in Den Haag kwamen de heren van Bouncers tegen HBV The Jumpers 1 maar moeizaam op gang, want na vier minuten spelen keek de ploeg al tegen een 10-0 achterstand aan. Vervolgens kwam Bouncers wat beter in de wedstrijd en werd de achterstand teruggebracht naar vijf punten bij rust, 34-29. Het derde kwart gaf een gelijk opgaande strijd te zien, waarna Bouncers in het vierde kwart de thuisploeg in de zevende minuut tot op een punt naderde, 57-56. Daarna ging het mis, Bouncers scoorde niet meer en trok The Jumpers alsnog de zege over de eindstreep, 64-56. Topscoorder was Wouter van der Eng met 17 punten. Jammer genoeg was sportman van het jaar Boudewijn Koppen(altijd goed voor gemiddeld 15 á 20 punten) met vijf punten niet echt op dreef.

Zaterdagavond in sporthal de Duikelaar had Bouncers Heren 3 weinig in te brengen tegen Baros 3 uit Rotterdam. Direct in het eerste kwart werd de thuisploeg al op een ruime achterstand gezet en was de wedstrijd bij rust met een stand van 24-62 al beslist en wonnen de Rotterdammers uiteindelijk met 49-95. Lennart van Gils was met 14 punten topscoorder.

In de Apollohal in Amsterdam opende de thuisploeg BC Apollo 2 tegen Bouncers Jongens 16 1 met een driepunter nog wel de score, maar daarna nam Bouncers het initiatief over om het eerste kwart te winnen met 7-13. Die voorsprong werd vervolgens met een veel scorende Massal Diouf verder uitgebouwd naar een 22-39 ruststand. In het derde en vierde kwart kwam de thuisploeg er niet echt meer aan te pas en won Bouncers ruim met 46-73. Massal Diouf scoorde een respectabel aantal punten, namelijk 44. Door deze winst staat Bouncers Jongens 16 1 met 14 punten uit 7 wedstrijden op de eerste plaats in de landelijke 23 Divisie A.

Zaterdagmiddag liet Bouncers Jongens 14 1 er tegen het bezoekende CBV Binnenland 1 uit Barendrecht geen gras over groeien. De bezoekers werden direct onder druk gezet en dat resulteerde in een 49-28 ruststand en een gelopen race. Ook in het derde en vierde kwart bleef Bouncers met 25-5 en 18-10 de meest scorende ploeg om te winnen met 92-43. Latif Diouf en Teis Hümmels scoorden elk 22 punten en was Maurits de Jong goed voor 21 punten. Met deze winst blijft ook Bouncers Jongens 14 1 ongeslagen aan kop in de landelijke Divisie.

In Amstelveen zat voor Bouncers Jongens 12 1 tegen MBCA Amstelveen 1 het venijn in de tweede helft van het vierde kwart. Tot dat moment hielden beide ploegen elkaar, via een 26-21 ruststand en een 34-34 stand na het derde kwart, goed in evenwicht. Daarna lukt het aan de kant van Bouncers niet meer, want in de laatste vier minuten werd er niet meer gescoord en pakte de thuisploeg alsnog de winst, 61-45. Sjors Hümmels en Jordan de Miranda scoorden elk 14 punten.

Spannend was het in Hardinxveld Giessendam tussen River Trotters 1 en Bouncers Meisjes 18 1. Uit het digitale wedstrijdformulier kon het scoreverloop niet echt worden vastgesteld, maar vlak voor tijd was de stand nog gelijk, 47-47, waarna Emma Bouthoorn met een driepunter de zege voor Bouncers veilig stelde, 47-50. Ilona Beckman was topscoorder met 14 punt. In Oegstgeest kon Bouncers Meisjes 12 het niet bolwerken tegen BV Oegstgeest, al was het verschil na de eerste helft nog niet zo groot, 28-13. In de tweede helft was de thuisploeg duidelijk de bovenliggende partij en won met 65-31. Voor Bouncers scoorde Donna Falling 16 punten.

Programma: Slechts één wedstrijd komend weekend. Vrijdag 16 november 2018 speelt in sporthal de Duikelaar: Bouncers Meisjes 18 tegen Grasshoppers 2 uit Katwijk. Aanvang 20.00 u. Afgelopen vrijdagavond werd tijdens het Sportgala 2018, speler, trainer en coach Boudewijn Koppen van Bouncers Basketball gekozen tot sportman van het jaar 2017-2018.