Deelname WK Kyokushin…     

by redactie on 6 november 2018

in Ingezonden berichten,Sport

Afgelopen weekend vond in Astana, Kazachstan het WK Kyokushin karate plaats. Dave Kientz (15) van karatevereniging Kurai was één van de drie Nederlandse deelnemers op dit toernooi waar zo’n 1000 vechters van over de hele wereld op af kwamen. In verschillende gewichts- en leeftijdscategorieën werd gestreden om het eremetaal.

Na een uitstekende tweede plaats op het EK in september werd Dave geselecteerd om de reis naar Astana te maken. Na een lange dag wachten tot de voorgaande leeftijdscategorieën uitgevochten waren mocht Dave zijn eerste partij beginnen tegen een Kazach in de poule jongens 14/15 -65 kg (24 deelnemers). Door druk te zetten en het continu bestoken met stoten en low-kicks werd Dave zijn tegenstander continu naar achter gedreven en kon daardoor geen grip krijgen op Dave, hiermee werd de partij overtuigend gewonnen.

In de tweede partij werd wederom een Kazach geloot, deze jongen had goed opgelet tijdens Dave zijn eerste partij en wist behendig weg te draaien, een goed geplaatste schop van de Kazach zorgde ervoor dat Dave zijn partij niet veilig kon uitvechten en de winst ging daarmee naar de uiteindelijke Kazachstaanse wereldkampioen.

Met twee partijen op het hoogste niveau is weer een hoop ervaring opgedaan die zeker nuttig gaat zijn op de open Nederlandse kampioenschappen eind November.

Dave zijn Nederlandse teamgenoten Vijay Nahoe wist een tweede plaats te behalen en Valence Bickel werd wereldkampioen in haar gewichtsklasse.

Foto; de start van Dave zijn eerste partij.