HCC SeniorenAcademie locatie Gouda kondigt hierbij aan: …

by redactie on 31 oktober 2018

in Ingezonden berichten,Regio

Dinsdag 20 november 2018 van 10:00 tot 12:00 uur (zaal open 9:30 uur) in:
De Veste
Ridder van Catsweg 300
2804 RS Gouda

Van 10:00 tot 11:00 uur een presentatie met als onderwerp:
Digitale veiligheid

We zijn digitaal steeds actiever, zowel met pc, tablet als smartphone. Hierdoor neemt ook het risico toe dat we slachtoffer worden van internetcriminaliteit. Hoefden we in het verleden “slechts” beducht te zijn op het krijgen van een virus op de pc, tegenwoordig hebben we te maken met criminelen die op zeer geavanceerde manieren proberen ons via het internet op te lichten.

Vrijwel dagelijks verschijnen er in de media berichten over deze vorm van criminaliteit. We noemen dit cybercrime.

Ongetwijfeld heeft u al eens gehoord van termen als phishing, malware, identiteitsfraude, ransomware, spam, hacking of spyware om er maar een paar te noemen. Nog afgezien van alle bedreigingen rondom digitale privacy zijn er heel wat gevaren waaraan u blootstaat wanneer u online gaat. Reden genoeg om eens wat dieper in te gaan op een aantal veel voorkomende veiligheidsrisico’s. En vooral: Hoe kunt u zich daar tegen beveiligen?

Ook is er ruimschoots tijd ingeruimd voor het stellen van vragen
Wij verwelkomen u graag vanaf 09:30 uur.
De entree is gratis voor leden van de HCC.
Overige belangstellenden zijn eveneens van harte welkom.
Zij mogen eenmaal zonder te betalen meemaken wat onze bijeenkomsten inhouden.
Bij een volgend bezoek betalen zij slechts € 5.=