Dave Kientz (15) van karatevereniging Kurai geselecteerd voor WK Kyokushin karate in Kazachstan…

by redactie on 20 oktober 2018

in Sport,Waddinxveen

Van 2 tot en met 4 november vinden in Astana Kazachstan de wereld kampioenschappen Kyokushin karate plaats. Tussen de 3 Nederlandse deelnemers bevindt zich Dave Kientz van Karate vereniging Kurai.

Na de Nederlandse titel in Juni en een tweede plaats op het EK in Kaliningrad in september werd Dave deze week gevraagd door de bondscoach om met het Nederlands team mee te gaan Kazachstan om daar te vechten in de poule voor 14/15 jarigen. Verdeeld over 2 dagen zullen zowel de junioren als de senioren vechten voor de wereld titel in hun gewichts- en leeftijdsklasse.

Als kleine karatevereniging is dit een beloning voor het harde trainen. Noemenswaardig is ook het feit dat mede door de gulle giften van diverse leden Dave in staat is om de reis ook financieel te bekostigen.

Benieuwd hoe de voorbereidingen gaan en naar het verloop van het WK? Volg ons op Facebook of kom eens langs tijdens één van de trainingen in het Coenecoop college om het Kyokushin karate zelf te ervaren. Op dinsdagavond trainen de junioren, op maandag en donderdagavond de senioren.