Timios…

by redactie on 16 oktober 2018

in Ingezonden berichten,Sport

Puntenverlies voor Timios Dames 1…
Ondanks de afwezigheid van Elise Aref, vertrokken het eerste damesteam van Timios vrijdagavond 12 oktober enthousiast richting Scheveningen. De uitwedstrijd tegen Kalinko dames 4 stond op het programma. De tegenstander was maar met 7 speelsters aanwezig. Trainer Jan Zaal had de wedstrijd goed voorbereid en Timios begon vol goede moed aan de wedstrijd. Het was voor Caitlin de Rooij haar debuut bij dames 1, een spannende avond.

Helaas was Kalinko in de eerste set te sterk. Een goede service serie van de Haagse dames maakte het Timios erg moeilijk. 25-20 was het resultaat. De tweede set begon Timios sterk. De eigen servicedruk was een flink toegenomen. Helaas kwam Kalinko in haar spel en wisten ze de kansen te keren. Ze trokken de set naar zich toe met 25-19. In de derde set kreeg Timios de opdracht om positief te blijven volleyballen en niet teveel de koppies te laten hangen. Een goede poging maar helaas opnieuw zonder gewenst resultaat. Aan het einde van de set stond er 25-16 op het scorebord.
Met een 3-0 achterstand werd de 4e set gestart. Met het motto “alles of niets” keken we na enkele minuten tegen een onwaarschijnlijke achterstand van 10-0 aan. Gelukkig kwam Timios terug in de wedstrijd. De aanmoedigingen van de bank en tribune en het plezier in het spel, gaf de mogelijkheid om terug te komen tot een 14-14 stand. Helaas kwamen daar de sterke service van Kalinko, en het gerommel van Timios om de hoek kijken en hierdoor ging ook de 4e set naar de dames uit Scheveningen. Met een 4-0 verlies verlieten de Waddinxveense dames teleurgesteld het veld. Er is genoeg gezien waar de komende weken op getraind gaat worden. Komende week wordt in Bodegraven de bekerwedstrijd gespeeld. De eerstvolgende competitiewedstrijd is pas op woensdag 31 oktober in Schoonhoven. Een beter resultaat is bij beide wedstrijden gewenst.

Eerste winstwedstrijd voor mannen van Timios…
Vrijdagavond ontving Timios een oude bekende in sporthal De Plataan in Boskoop. VSTS H1 uit Bodegraven werd vorig jaar kampioen in de poule in de 1e klasse waaruit Timios via een 2e plaats naar de Promotieklasse wist te promoveren. Vorig jaar trok VSTS twee maal aan het langste eind door beide competitie wedstrijden met 3-2 te winnen.

Vanaf het eerste punt is direct zichtbaar dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. VSTS speelt met meer overtuiging waar Timios wat nerveus aan de wedstrijd voor eigen publiek begint. Met telkens twee tot drie punten achterstand gaat Timios de eindfase in. VSTS maakt echter een aantal onnodige persoonlijke fouten die de ploeg de set kost. Timios pakt het eerste setpunt met 25-23.
De tweede set zet VSTS meer druk waardoor Timios als snel tegen een 4-8 achterstand aankijkt. Halverwege de set heeft Timios zich hersteld. Een dubbele wissel brengt Eric van Hees en Karst Busstra in het veld waardoor Timios met goed serveerwerk een gaatje weet te slaan naar 20-17. Een time-out van VSTS zet de ploeg echter weer op het spoor waardoor het 22-22 wordt. Met een aantal priemende services weet Karst Busstra het de Bodegraafse ploeg echter zo lastig te maken dat Timios ook de tweede set met 25-23 naar zicht toe trekt.

De derde set kenmerkt zich door teveel eigen fouten aan de zijde van Timios. VSTS weet al snel een flinke voorsprong op te bouwen van bijna tien punten. Op het moment dat set praktisch als verloren beschouwd moet worden weet Timios op een servicebeurt van Robbert van Dijk toch weer 5 punten dichterbij te kruipen. Voor setwinst is het echter te laat. Het is wel de opmaat naar een vierde set waarin Timios heer en meester is. VSTS kijkt binnen no time tegen een fikse achterstand aan. En als de energie bij Timios eenmaal goed loskomt is het team slecht te stoppen. VSTS zit er volledig doorheen en weet niet meer dan 12 punten te sprokkelen in deze set. Voor Timios een fraaie opsteker tegen de competitie kampioen van het vorige seizoen die vier broodnodige punten oplevert waardoor Timios de 9e plaats inneemt in de Promotieklasse.