Zilver en Brons voor Karatevereniging Kurai op EK Kyokushin Karate…

by redactie on 28 september 2018

in Ingezonden berichten,Sport

Afgelopen weekend vond in Kaliningrad het EK Kyokushin karate plaats. Karatevereniging Kurai uit Waddinxveen zorgde met 3 deelnemers voor een deel van het 11 koppige nationale team. Kyokushin karate is een moderne Full contact stijl die bekend staat om zijn harde maar eerlijke vorm van karate.

Dave Kientz vocht bij de junioren 14/15 jaar zijn partijen wist net als twee jaar geleden beslag te leggen op de tweede plaats. Na 4 zinderende partijen waarbij zijn tegenstanders overklast werden trof hij in de finale de tweevoudig wereldkampioen. De partij ging vanaf de eerste seconden gelijk op maar in het slotoffensief was zijn Russische tegenstander net te sterk. Een prachtige tweede plaats in een sterk veld.

Jennifer van der Meijden vocht haar tweede EK een gunstige loting bracht haar bij de laatste vier en ze trof een sterke poolse tegenstander in de strijd om een finale plaats. In de reguliere tijd ging de partij gelijk op en draaide het uit op een verlenging. In de verlenging bleven de dames elkaar bestoken met stoten en schoppen en moest een scheidsrechters beslissing het oordeel vellen. Waar een tweede verlenging op zijn plaats was ging de winst naar Jennifer haar tegenstander. Toch een derde plaats voor Jennifer.

Sportschoolhouder Sensei Jeroen Zeegers stond voor het eerst in 20 jaar weer op de mat. Sinds enkele jaren kunnen ook de oudere karateka’s (boven de 35) in een aparte klasse deelnemen aan wedstrijden. In de eerste partij werd een Russische tegenstander getroffen, door de continue stoten en schoppen van de Sensei werd zijn tegenstander naar achter gedreven en werd deze ronde gewonnen. In de tweede ronde werd een Poolse tegenstander geloot, de partij ging gelijk op maar de winst bleef in Rusland.

Een resultaat om trots op te zijn als kleine karatevereniging!

Benieuwd hoe de voorbereidingen gaan voor een volgend toernooi of interesse in karatevereniging Kurai? Volg ons op Facebook of kom eens langs tijdens één van de trainingen in het Coenecoop college om het Kyokushin karate zelf te ervaren. Op dinsdagavond trainen de junioren, op maandag en donderdagavond de senioren.