Waddinxveense geeft haar tweede prentenboek “Dierenvriendjes” uit…

by redactie on 30 augustus 2018

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Jose schenk uit Waddinxveen mag zich binnenkort verheugen in de uitgave van haar tweede prentenboek ”Dierenvriendjes”. Haar eerste boek: “Een vrolijke beestenboel” kwam afgelopen maart uit.

José Schenk is al haar hele leven creatief bezig, eerst naast haar werk als leerkracht en nu als docent tekenen en schilderen. Toen haar kleinzoon Tobias werd geboren, begon ze grappige dieren te scheuren van resten beschilderd papier en die voor Tobias te bundelen. Daar kwamen zulke leuke reacties op, dat ze besloot er een boekje van te maken. Voor de tekst vroeg ze René Roza, die bij ieder dier een grappig versje bedacht.

Het boekje was een succes. Iedereen die het zag, zei dat ze moest proberen het uit te geven. Ze benaderde uitgever Boekscout en die was ook enthousiast. Het boek is echter niet bij Boekscout uitgegeven, omdat Jose het niet eens werd met hen over de uitvoering van het boek. Ze heeft het boek uiteindelijk laten drukken bij Boekengilde in eigen beheer. Nog een hele klus, de prenten moesten professioneel worden gescand, er moest een cover komen en het geheel moest printklaar worden aangeleverd. Gelukkig heeft Jose een zoon, die daar heel goed in is. Hij heeft voor beide boeken de bewerking verzorgd en de omslag ontworpen.

Haar tweede kinderboek: ”Dierenvriendjes”, is ook weer gemaakt in haar eigen herkenbare stijl: een collage van restanten beschilderd papier. Het gaat over bijzonder vriendschappen tussen dieren, die maatjes zijn door dik en dun, ondanks hun vele onderlinge verschillen. Bij ieder dierenpaar is weer een versje gemaakt in samenwerking met René en Bram Roza.

Meer informatie over Jose Schenk en haar prentenboeken is te vinden op www.tekenmaar.nl