Zing mee in Gouda…

by redactie on 2 augustus 2018

in Ingezonden berichten,Regio

Heeft u geheugenproblemen (zoals dementie) én vindt u zingen leuk? Doe dan mee met het nieuwe koor ‘Zing mee in Gouda’. Elke dinsdagochtend zingen mensen met dementie -samen met hun partner of andere naaste- bekende liedjes uit de oude doos maar ook nieuwe liedjes. Bij ons koor gaat het om het plezier van samen zingen.

Als geheugenproblemen een grote rol spelen in het dagelijkse leven blijkt dat mensen liedjes uit hun jeugd vaak nog moeiteloos kunnen zingen. Daarom is er nu een speciaal Geheugenkoor in Gouda. Het koor is bedoeld voor mensen met dementie en hun partner, familielid of mantelzorger. Met het geheugenkoor willen we op een muzikale en vooral gezellige manier genieten van het samen zingen. Een ontspannen manier om samen bezig te zijn. Het koor wordt begeleid op piano of gitaar door geschoolde muzikanten via Zingen met Zorg.
Het belang van muziek

Muziek werkt als een soort blikopener van het geheugen. Door te zingen of naar muziek te luisteren kunnen herinneringen loskomen. Die herinneringen geven een vertrouwd gevoel. Soms is praten na het zingen makkelijker. Zingen is een activiteit die mensen met dementie nog lang kunnen blijven doen, omdat het muziekgeheugen lang bewaard blijft.
Voor wie?

Ons koor is voor mensen met dementie of geheugenproblemen en hun mantelzorger die graag willen zingen. U hoeft niet goed te kunnen zingen. Het plezier staat voorop.
Waar en wanneer?

We zingen vanaf 4 september elke dinsdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur in ontmoetingscentrum De Walvis, Walvisstraat 1 in Gouda. Op 28 augustus kunt u tussen 10.00-12.00 uur binnenlopen in de Walvis om kennis te maken met andere zangers en de koorleiders.
Kosten?

U betaalt 16 euro per persoon per maand.Wilt u meezingen? Of heeft u een andere vraag? Stuur dan een mail naar: geheugenkoor@xs4all.nl. Bellen mag ook: 06 496 30 545 Wilt u meer informatie? Kijk dan op de website van het koor: www.geheugenkoren.nl