Finaleplek voor Toos turnsters

by redactie on 21 mei 2018

in Sport,Waddinxveen

Op zaterdag 19 mei turnde de meiden van de verplichte oefenstof D1 hun laatste turncompetitiewedstrijd. Zij streden om een plek in de finale die plaats vind op zaterdag 16 juni. In de finale staan de beste 4 ploegen die zich via 3 wedstrijden weten te plaatsen.

Het team bestaande uit Djemaya Pooran, Elize van Kats, Carlijn Eijpe, Jayda Fer, Jasmijn van Rooijen en Maud van Ringelenstein, turnde tegen Heres uit Bodegraven, Mobilee 2 uit Woerden en Velocitas uit Gouda.

De Toos turnsters startte hun wedstrijd op vloer. Helaas werden er wat kleine foutjes gemaakt maar Djemeya wist heel knap toch een 1e plek te score. Brug is het hele seizoen al een sterk onderdeel en dat bleek vandaag ook weer zo te zijn. Als team scoorde ze de hoogste cijfers van allemaal. Balk was vandaag niet het sterkste toestel. Maud bleef als enige van de 5 meiden op de balk staan en werd mooi 9e op dit toestel. Met mooie overslagen en salto’s werd de wedstrijd afgesloten.

In het eindklassement werd TOOS 3e, ruim voor Heres en net achter Mobilee en Velocitas. Door deze 3e plek hebben deze 6 meiden de finale van de Turncompetitie behaald die plaats vind op zaterdag 16 juni te Woerden.