Jonne de Gelder wint ND-kidsquiz…

by redactie on 26 april 2018

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

De elfjarige Jonne de Gelder uit groep 7 van de GBS Kleurrijk uit Waddinxveen is de winnaar van de jaarlijkse nieuwsquizwedstrijd van het Nederlands Dagblad. Zes weken lang beantwoordde zij de nieuwsvragen foutloos. Op dinsdag 15 mei komt ze samen met vier vrienden naar de redactie in Amersfoort. Zij zijn dan voor één dag ‘baas’ van het Nederlands Dagblad.

Nieuwsgierig stonden Jonne en haar klasgenoten dinsdag voor het raam, toen er twee ND-verslaggevers de straat van hun basisschool in reden. Er klonk luid gejuich en gejoel vanuit de hele school. Op de Facebookpagina van het Nederlands Dagblad hadden ze al gelezen dat één van hen kans maakte op de titel.

Hoofdredacteur Sjirk Kuijper had eerder op de ochtend tijdens de redactievergadering de winnaar getrokken. En dus waren de verslaggevers afgereisd naar de school van de winnaar om daar de uitslag bekend te maken. De strijd ging tussen twee kandidaten die zes weken lang foutloos hun inzendingen hadden ingestuurd.

ND-journalist Hans-Lukas Zuurman maakte in de klas bekend dat Jonne de winnaar is. Zij mag samen met vier vrienden voor één dag de redactie versterken en mee op reportage. Op de Facebookpagina van de krant is de ontknoping, die live uitgezonden werd, terug te zien. ‘Ik had niet verwacht dat ik zou winnen’, zegt Jonne verbaasd. Ze neemt graag een kijkje achter de schermen van een nieuwsredactie. ‘Ik heb heel veel zin om naar het Nederlands Dagblad te komen. Dan weet ik wat er op een redactie gebeurt. En hoe het nieuws gemaakt wordt.’

Jonne is de zesde van rechts (in spijkerblouse). Fotocredits: ND / Hans-Lukas Zuurman.