Vijftal Eben Haezerschool Boskoop naar NK Finale…

by redactie on 26 april 2018

in Regio,Sport

Huzarenstukje dammende meisjes.

Afgelopen zaterdag heeft het welpenteam (groep 5-6) van de Eben Haezerschool Boskoop een geweldige prestatie geleverd door zich te plaatsen voor de landelijke finale schooldammen, dat op 26 mei wordt gespeeld.Een herhaling van het kunststukje, immers in 2017 wist dit team, dat alleen uit Waddinxveense meisjes bestaat, ook deze finale te halen. In de halve finalestrijd in Rijen moesten 9 wedstrijden worden gespeeld.

Janneke Stoel, Hanneke Rademaker, Emily Berghout, Noa Littel en Susanne Harskamp versloegen alle tegenstanders en met een maximale score van 18 uit 9 stond het damteam eenzaam aan de top. Ook de bordscore was uitstekend. Van de 72 te behalen punten sleepten de meisjes er 61 binnen. Dat is 85 % !

De aanloop naar deze halve finale verliep ook erg succesvol. Het (regionaal) damtoernooi Waddinxveen werd gewonnen en daarna haalden deze talenten het provinciaal kampioenschap.
Aan de basis van de mooie resultaten ligt enthousiasme, plezier en het steeds weer ontdekken van de vele mogelijkheden van het damspel. Thuis wordt het dambord nogal eens op tafel gelegd – de vader van een van de meisjes was ooit jeugdkampioen van de Dambond Midden Holland – en op school werden nog enkele damlessen verzorgd.

Daar toonde dit vijftal, dat ze goed in staat zijn creatief te denken en te handelen. Als het in een stand even niet direct mee zit, wordt bij voorbeeld voor ander plan of opzet gekozen. Gelet op hun leeftijd kan worden gezegd, dat de jonge speelsters een gedegen spelopbouw laten zien. Ze gaan niet met 1 schijf in de aanval, maar proberen de schijven te laten samenwerken.

Janneke Stoel, Hanneke Rademaker, Emily Berghout, Noa Littel, Susanne Harskamp