25e Brieven- en Postzegelbeurs…

by redactie on 23 maart 2018

in Ingezonden berichten,Regio

Op vrijdag 30 en zaterdag 31 maart 2018 vindt in sporthal De Mammoet in Gouda voor de 25e keer de Internationale Brieven- en Postzegelbeurs plaats. Stichting de Brievenbeurs verwelkomt de vrijdag en zaterdag voor Pasen wederom rond de 35 gerenommeerde standhouders uit Binnen- en buitenland, met een grote diversiteit aan poststukken, stempels, postzegels en aanverwante zaken.

Het thema is ditmaal “UPU en geschiedenis van de post”. Het thema is ook onderwerp van de speciale uitgave in maart van het maandblad Filatelie.

Verdere activiteiten:
Verkoop nieuw Brievenbeurszegel 25 jaar, van de bekende ontwerper Julius Vermeulen.Een literatuurhoek: Een ruilkast om filatelistische literatuur (geen landencatalogi) van verzamelaars onderling te ruilen of ter plekke te lezen, i.s.m. Po&Po; Dus neem overtollige boeken mee! De Bondsbibliotheek verkoopt ook overtollige boeken.Inzage in UPU correspondentie tussen postorganisaties van landen over bezwaren tegen de uitgifte van bepaalde postzegels. Van uw verzamelgebied is een scan te bestellen.

Een ook voor niet leden toegankelijke bijeenkomst van de Royal Philatelic Society Londen (RPSL) op vrijdag 30 maart van 13.00 – 16.00 uur voor Belgische en Nederlandse leden. Er zal een Nederlandse Persoonlijke Postzegel van de Royal verkrijgbaar zijn. (uitsluitend op de beurs te koop!).

Lezing en boekpresentatie (mogelijkheid signeren) “The Paper Trail”, Kees Adema/Jeffrey Groenveld.Presentatie handboek/catalogus (mogelijkheid signeren) Deutsche Dienstpost Niederlande, Axel Dörrenbach.Lezing “Briefwisseling Groot-Brittannië-vasteland 1793-1803”, Willy Vande Wiele. Lezing “Belgische en Nederlandse filatelistische literatuur vóór 1900”, Jan Vellekoop.Een stand van de voorzitter van de cataloguscommissie NVPH Speciale catalogus Nederland + O.G. t.b.v. een gedachtewisseling over mogelijke verbeteringen van de catalogus.

Het Duitse Verband Philatelistischer Prüfer www.VPEV.de zal aanwezig zijn.Brievenbeurslezingen zaterdag 31 maart van 13.00-15.00 uur (een jury wijst winnaar aan):13.00 u.: Hotze Wiersma: “Verhalen bij oude brieven, historie en voorfilatelie” 13.30 u.: Arie Zonjee, “Indische stroken uit Indische streken.” 14.00 u.: Adam van der Linden: “Nederland Wilhelmina type Veth met (buitenlandse) bijfrankering”.Een tiental gespecialiseerde verenigingen presenteren zichzelf;. Verkoop postzegels ten bate van de Jeugdfilatelie.

De beurs is geopend op vrijdag 30 maart van 10.30 tot 17.00 uur en op zaterdag 31 maart van 10.00 tot 16.00 uur. Sporthallencomplex de Mammoet is gelegen aan de Calslaan 101, 2804 RT Gouda. Er is ruime (gratis) parkeergelegenheid, en de toegang is als vanouds ook gratis. Meer informatie en een routebeschrijving vindt u op www.brievenbeurs.com .

Bereikbaarheid. De Mammoet is gemakkelijk bereikbaar per auto. Per openbaar vervoer: vanaf station Gouda 3 keer per uur een bus, buslijn 1 of 178 (halte Mammoet / Burg. Van Reenensingel. Te voet circa 20 minuten vanaf station Gouda. De Mammoet is uitstekend toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Uitgebreide cafetaria aanwezig. Voor de goede orde: de Brieven- en Postzegelbeurs is geen ruilbeurs.