Opnieuw winst heren Bouncers basketbal…

by redactie on 20 maart 2018

in Ingezonden berichten,Sport

Werd vorig weekend won Bouncers Heren 1 in Delft knap van Punch 2, afgelopen zaterdag werd er opnieuw gewonnen. Nu van BC Langstraat Shooters uit Waalwijk, 81-58. Naast Heren 1 kwamen nog 10 teams tot winst (vooral de jongste jeugd was op dreef) en moesten 7 teams een nederlaag incasseren.

De opening zaterdagmiddag in de Mammoet was voor het bezoekende BC Langstraat Shooters 1, maar halverwege het eerste kwart nam Bouncers Heren 1 de voorsprong over en daarmee de winst in het eerste kwart, 23-17. Ook in het tweede kwart deden de ploegen met 16-14 weinig voor elkaar onder. Rust 39-31. In het derde kwart plaatste Bouncers een tussensprint met onder andere een driepunter van Timmo Heijmans en stond de ploeg van trainer/coach Ben Ponsioen bij het ingaan van het vierde kwart op een ruime 68-41 voorsprong. Het vierde kwart was met 17-13 nog wel voor de bezoekers, maar de overwinning van Bouncers kwam niet meer in gevaar 81-58. Timmo Heijemans en Boudewijn Koppen scoorden elk 19 punten.

De meest spanning van het afgelopen weekend zat in de wedstrijd van Bouncers Heren 22 tegen koploper BV Oegstgeest 1, vrijdagavond in de Duikelaar. De ploegen gaven elkaar geen duimbreedte, waarbij Bouncers wat moeite had met de zone-verdediging van de bezoekers. Bij rust stond Bouncers nog wel voor, 22-19, maar was de stand na het derde kwart weer gelijk, 37-37. In het vierde kwart bedroeg de maximale voorsprong van Bouncers 8 punten, maar kon die niet vasthouden en trok Oegstgeest de stand in het vierde kwart gelijk, 59-59. De noodzakelijke verlenging gaf wederom een gelijk opgaande strijd te zien, maar was het Bas Sluijs die in de laatste seconden de strijd in het voordeel van Bouncers besliste, 67-65. Koen Sluijs was topscoorder met 21 punten.