Timios dames 1 wint spannende eerste thuiswedstrijd met nieuwe coach Hans Glaubitz.

by redactie on 27 februari 2018

in Sport

Zaterdag 24 februari speelde het eerste damesteam van Timios na lange tijd weer een thuiswedstrijd in de Groenswaard in Waddinxveen. Dit was de 1e thuiswedstrijd onder leiding van Hans Glaubitz, die sinds ongeveer 1 maand bij de dames aan het roer staat.

Na lang wachten tot het veld vrij was (gelukkig was het veld erna wel leeg voor de warming-up), begon dan eindelijk de wedstrijd tegen SKC. Het was nog maar kort geleden dat de teams elkaar voor het eerst hadden getroffen. Toen ging de volle winst naar SKC. Benieuwd of het thuisvoordeel z’n uitwerking zou hebben.

Beide teams begonnen sterk aan de wedstrijd en het ging dan ook lange tijd gelijk op. Bij 15 punten stopte de druk vanaf de zijde van Timios. De verdediging zat goed, alleen we misten een kill blok en de aanvallers kwamen niet tot scoren. Helaas een verlies (17-25) in de 1e set, maar we wisten zeker… wij kunnen deze meiden hebben!

We begonnen de 2e set met hetzelfde team als in de 1e set. De meiden kregen één duidelijke opdracht mee: meer servicedruk! Een aantal speelsters lieten een prachtige serviceserie zien. Dit bleek zo bepalend dat we het team van SKC zo uit het veld konden vegen (25-17). In de 3e set werden dezelfde service series weer herhaald (25-15) en de 2-1 voorsprong was een feit.

Aan het begin van de 4de set waarschuwde Hans Glaubitz nog voor het bekende onderschatten van de tegenstander. Maar helaas gebeurde dit toch. De servicedruk verdween en SKC kon weer volop hun eigen spel spelen. De winst ging dan ook te makkelijk naar de overkant (18-25).

Een 5e set moest de doorslag geven. Er werd gewisseld in de hoop dat de frisse spelers het tij konden keren, maar bij de veldwissel stond Timios toch op 3 punten achterstand. Er werd weer terug gewisseld en de laatste paar punten leken weer op de goede 2de en 3de set die Timios eerder speelde. Servicedruk was opnieuw doorslaggevend voor de score van 15-13. De winst was binnen voor Timios.

Na wat positiewisselingen en de komst van een nieuwe trainer-coach was dit weer de eerste winst voor Timios D1. Er werd hard gewerkt en flinke delen van de wedstrijd was er goed spel te zien. Veelbelovend voor de komende wedstrijden!