Timios Meisjes B1 glansrijk door naar halve finale van de beker…

by redactie on 20 februari 2018

in Ingezonden berichten,Sport

Het meisjes B1-team van volleybalvereniging Timios is erin geslaagd om de halve finale van de bekercompetitie te behalen door met 3-0 te winnen van het Goudse Vollingo MB1. Eerder werden al teams uit Woerden en Stolwijk verslagen.Vollingo MB1 komt uit in de Topklasse, wat een klasse hoger is dan de Hoofdklasse waarin Timios speelt. Op papier zou het Goudse team dus met gemak van Timios moeten kunnen winnen, maar in een derby kan van alles gebeuren.

Het talentvolle Waddinxveense team van de coaches Van Maaren en Verschoor liet dat deze wedstrijd zien door het hoofd koel te houden en goed samen te spelen. Hoewel de 1e set moeizaam begon met veel servicefouten, zag het publiek dat Timios erop gebrand was om te winnen. Lange rally’s werden hard bevochten en na elk punt werd er volop feest gevierd. Even zag het ernaar uit dat de set naar Vollingo zou gaan, maar na een paar spannende rally’s werd de set nipt met 27-25 door Timios gewonnen.In de volgende 2 sets kwam er nagenoeg geen tegenstand meer van de Goudse meisjes en werden zij overklast door Timios. Met een aantal zeer goede servicebeurten, goed verdedigend werk en harde aanvallen op het midden liet Timios zien wie er terecht doorgaat naar de halve finale. De setstanden waren duidelijk: 25-12 en 25-14.

De tegenstander en datum voor de halve finale van de beker zijn nog niet bekend. Het kan Forza Hoogland uit Amersfoort, Dinto uit Warmenhuizen of de winnaar van de wedstrijd Kalinko (Scheveningen)-RVV (Katwijk) worden.