Toos turnsters presteren goed…

by redactie on 18 februari 2018

in Sport,Waddinxveen

Afgelopen weekend zijn 10 TOOS-turnsters in actie gekomen tijdens districtswedstrijden Zuid-Holland Noord in Den Haag. Tijdens deze wedstrijden is er een plek in de districtfinale en toestelfinales te bemachtigen.

Instappers, Djemaya Pooran en Elize van Kats begonnen ijzersterk op vloer. Djemaya werd met een super score van 14.033 knap 1e en Elize, 13,233, 4e. Bij sprong werden ook mooie scores neergezet. Op brug turnde Djemaya zich naar een 3e plek en Elize werd 6e. Als laatste toestel moesten de meiden de balk op maar dat was ook geen probleem voor hen. In het eindklassement werd Djemaya 3e en Elize 7e.

Carlijn Eijpe, pupil 1, turnde in wedstrijd 2 en begon op sprong. Brug verliep ook super netjes. Ondanks 2 vallen op balk toch een super mooi cijfer, 12.200 waarmee zij 2e werd op dit toestel. Carlijn sloot haar wedstrijd af op vloer en werd in het eindklassement super knap 2e!!

Fleur Neelman en Jayda Fer, pupil 2, startte op brug waar Fleur een super strakke oefening turnde en werd dan ook 1e met een score van 14.200. Helaas voor beide meiden een val van balk. Op vloer werd er weer mooi geturnd. Ook sprong verliep super goed. Fleur werd zelfs 1e op dit toestel. In het eindklassement werd Fleur 2e en Jayda netjes 14e.

In wedstrijd 4 turnde de jeugd 1 meiden, Jasmijn van Rooijen en Maud van Ringelenstein. Zij begonnen op vloer waar ze nette oefeningen lieten zien. Sprong verliep ook naar wens voor de meiden. Op brug turnde Jasmijn zich netjes naar een 11e plaats. Maud werd knap 7e op balk. In het eindklassement werd Maud 11e en Jasmijn 13e.

De junioren, Suzanne Koelewijn, Rosalie Janse en Quinty Troost, turnde in de laatste wedstijd. Quinty opende met 2 mooie sprongen en werd dan ook knap 1e op sprong. Brug en balk verliepen ook netjes voor de meiden. Op vloer werden er ook mooie oefeningen geturnd met een 3e plek voor Quinty en Suzanne & Rosalie werden beide 12e op dit toestel. In het eindklassement werd Quinty 5e, Suzanne 9e en Rosalie 14e. Voor Djemaya, Carlijn, Fleur en Quinty betekend dit doorstroming naar de districtfinale op 26 mei te Woerden.