Scholen uit Waddinxveen, Boskoop en Moerkapelle damkampioen…

by redactie on 13 februari 2018

in Waddinxveen

Met meer dan 100 dammende scholieren en veel belangstellende leerkrachten en familieleden was het aardig druk in het AF-Centrum in Waddinxveen.

14 scholen hadden zich bij het comité schooldammen gemeld om deel te nemen aan het 46e schooldamtoernooi. Voor het eerst nam een schoolteam uit Berkenwoude deel aan deze regionale denksportdag. Deze jonge denkers deden meteen van zich spreken door een beker, de 3e plaats, mee naar huis te nemen.

En gestreden werd er zeker. Aan menig bord wisselende kansen. Door te snel te spelen werd het in sommige schijnbaar winnende standen nog heel moeilijk om de winst vast te houden of eventueel nog een remise veilig te stellen. Bij de groepen 3 en 4 afgetekende winst voor de Dick Brunaschool uit Waddinxveen. Spelers Tijn en Sep van den Bosch, Jasper de Heer en Stijn Koop hadden 8 punten voorsprong op het viertal van de Bethelschool Waddinxveen. De Eben Haezer school uit Boskoop stelde de 3e plaats veilig.

De Eben Haezer school Boskoop wist bij de groepen 5 en 6 winnaar te worden. Het Boskoops team, bestaand uit Susanne Harskamp, Janneke Stoel, Emily Berghout en Hanneke Rademaker, bleef het viertal van de Rehoboth school Moerkapelle 3 punten voor. Een 2e team van de school uit Moerkapelle legde beslag op de 3e plaats.

Zinderend spannend was de strijd om de hoogste eer bij de groepen 7 en 8. Tot aan de laatste ronde viel er weinig van te zeggen, maar na de laatste zetten bleek, dat de Rehoboth school Moerkapelle met 1 punt voorsprong de eerste plaats naar zich toe had getrokken. De Eben Haezer school Boskoop stelde de 2e plaats zeker en de debutanten van De Wegwijzer uit Berkenwoude volgden op de 3e plaats.