Opnieuw winst voor dames Bouncers…

by redactie on 13 februari 2018

in Sport,Waddinxveen

Een erg succelsvol weekend kende Bouncers Basketball niet, want van de negen wedstrijden gingen er zes verloren. Winst was er alleen voor Bouncers Dames 1, Bouncers Heren 2 en Bouncers Gemixt Onder 12 2.

De dames van Bouncers Basketball ontvingen zaterdagmiddag in de Duikelaar het tweede damesteam van Utrecht Bulls. Gezien de stand op de ranglijst mocht de wedstrijd geen problemen opleveren voor de thuisploeg. Dat pakte in de eerste helft echter iets anders uit. Beide ploegen speelden met veel inzet en dat leverde een rommelige wedstrijd op en eindigde het eerste kwart in een gelijke stand, 18-18. Mede omdat de bezoeksters met hun lengteoverwicht de meeste rebounds pakten. In het tweede kwart kreeg Bouncers meer grip op de wedstrijd en kwam de ploeg halverwege het tweede kwart op een 30-25 voorsprong. Die lijn trok de ploeg door om de eerste helft af te sluiten bij een 40-28 stand. Ook in de tweede helft bleef de inzet groot, waarbij Bouncers de aanval van de bezoeksters direct onder druk zette en werd het derde kwart afgesloten met 54-40. In het vierde kwart begon de vermoeidheid toe te slaan, werd door langdurig dribbelen veel balverlies geleden waar de Bulls echter niet van konden profiteren en was de winst voor Bouncers met 66-49. Coach Vlijter was ondanks het rommelige spel blij met overwinning en tevreden met de inzet van zijn ploeg.

Bouncers Basketball Heren 2 ontving het op gelijke hoogte staande Hurricanes 2 uit Spijkenisse. De bezoekers openende de score en waren wat zuiverder in de afwerking en wonnen het eerste kwart met 11-17. In de vijfde minuut van het tweede kwart kwam Bouncers voor de eerste keer op voorsprong, 23-22, maar moest die uit handen geven en dat leverde bij rust een 30-35 voorsprong op voor Hurricanes. Het derde kwart gaf een wisselend scoreverloop te zien en eindigde het derde kwart met klein verschil in het voordeel van Bouncers, 50-48. Het vierde kwart bleef spannend en liep Bouncers met nog een minuut te gaan naar een 61-58 voorsprong. Door slordig uitverdedigen ging die bijna uit handen gegeven, maar de bezoekers schoten mis en toen ook nog een vrije lay-up werd gemist, was de winst definitief voor Bouncers de, 63-58.

Bouncers Heren 22 en het bezoekende Almeere Pioneers maakten er een gelijk opgaande strijd van, maar trokken de bezoekers uiteindelijke aan het langste eind, 60-76. Daarmee blijft de ploeg uit Almeere ongeslagen.

Uitwedstrijden:
Op papier zou in Voorhout de wedstrijd tussen Forwodians 2 en Bouncers Heren 3 een gelijk opgaande strijd moeten zijn. Het pakte echter geheel anders uit want Bouncers kon niet echt een vuist maken en verloor met 67-37. In Spijkenisse was er wel sprake van een gelijk opgaande strijd, maar trok Bouncers Heren 3 tegen Hurricanes 4 uiteindelijk aan het kortste eind, 68-63. Voor aanvang van de wedstrijd Lokomotief 2 en Bouncers Jongens 16 2 stonden beide teams op nul punten. Na afloop stond Bouncers nog steeds op nul punten, want Lokomtief zat beter in de wedstrijd en won met 78-39. In ’s Gravenzande kwam Bouncers Jongens 16 3 net iets tekort tegen WestlandStars 1, 49-38. In Delft moest Bouncers Jongens 14 1 de strijd om de eerste plaats de winst met 50-43 aan de thuisploeg DAS 1 laten. In Rijswijk won Bouncers Gemixt Onder 12 3 met 40-24 gemakkelijk van Lokomotief 3. Daarmee blijft de ploeg ongeslagen en wacht volgende week in Dordrecht het nog eveneens ongeslagen DBV Rowic 2.