Timios…

by redactie on 22 januari 2018

in Sport,Waddinxveen

Timios vergeet door te zetten
Afgelopen vrijdag 19 januari reisde Timios Dames 1 af naar de Houtrusthal in Den Haag. De tegenstander was het derde dames team van Kalinko. Onder begeleiding van coach Elise Aref, die nog niet mag spelen door een schouderblessure, begonnen de dames aan het inslaan en inspelen. Helga Teerhöfer was na haar kuitblessure weer terug in de selectie en begon de eerste set sterk op de diagonaal. Na een kleine achterstand van 5-1 werden de Timios dames wakker en gingen zij geconcentreerd verder spelen. Het ging weer gelijk op met Kalinko. De servicedruk ging hoger en door een paar geluk balletjes wist Timios de voorsprong op te bouwen. Met als resultaat een goede 19-25 winst in de eerste set.

Een lekker begin, precies wat de dames nodig hadden. Nu was het zaak om dit vol te houden in de tweede set. De sevicedruk van Kalinko was opgeschroefd en de pass bij Timios ging achteruit. Lag de pass goed dan kwam de set up of aanval er niet, kortom geen goed spel. We gingen schuiven in de opstelling. Met invalster Evi de Heer van MB1 op de midden verschoof Juul van Amstel naar de buitenaanval, werd er meer gevarieerd in de aanvalsmogelijkheden maar ook dit mocht niet baten. Het ging er rommelig aan toe en het afmaken bleek toch erg lastig te zijn. Dit was ook te zien in de uitslagen: 25-14 en 25-11 in de tweede en derde set.

Dan maar de vierde set winnen en er een 3-2 overwinning uitslepen. Er werd gevochten voor elke bal en het spel kwam langzaam terug maar dit was helaas niet genoeg. De vierde set eindigde in 25-18 voor Kalinko. Alweer een (onnodige) 3-1 verlieswedstrijd om mee terug te nemen naar huis.

Volgende week weer een vertrouwde thuis wedstrijd om 16.30. Timios dames 1 speelt tegen Aspasia dames 2, zij staan op de 11de plek in de competitie maar zijn een taaie tegenstander. De dames gaan er dan weer vol tegen aan voor een 4-0 overwinning!

*************

Timios H1 pakt volle winst
Vrijdagavond in De Plataan in Boskoop volleybalde Timios Heren 1 tegen middenmoter DEO H1 uit Pijnacker. De vorige ontmoeting had Timios met nipte setstanden 3-1 verloren van dit team. Vrijdagavond was het moment dat de mannen dit verlies recht wilden zetten.

Timios begon in de basisopstelling welke ook vorige wedstrijd goed gepresteerd had. Met servicedruk en goed blokkeerwerk zet Timios DEO onder druk. Aanvallend weet Timios vooral met Luck Crijnen op het midden goed te scoren. Tot halverwege de set houdt DEO het tempo bij maar moet dan toestaan dat Timios met lange serviceseries afstand neemt en de set met 25-17 wint. Ook in de tweede set is dit beeld te zien. Geen moment verslapt Timios waardoor de tweede set met 25-20 wordt gewonnen.

In de derde set begint DEO goed en weet het Timios moeilijk te maken door een beter blok te zetten en goed te profiteren van de fouten aan de kant van Timios. Met een achterstand van 9-14 op het telbord wordt de eerste time-out genomen. Timios vecht zich daarna punt voor punt terug in de wedstrijd en weet op 20-20 weer gelijk te komen met DEO. In een spannend einde van de set trekt Timios aan het langste eind en wint met 26-24.

In de vierde set begint Timios weer met heel slordig spel en veel eigen fouten. Ook aanvallend worden de punten niet meer gemaakt. DEO loopt direct aan het begin van de set uit naar een voorsprong van 3-9. Halverwege de set heeft Timios het spel echter weer op de rails en dendert het over DEO heen. Met 25-20 wordt ook de vierde set gewonnen waardoor Timios de volle vijf punten verdient. Het team kruipt hiermee, met twee wedstrijden minder dan de nummers één en twee, naar de derde plaats in de eerste klasse.