Poppenhuizen in kerstsfeer…

by redactie on 21 december 2017

in Regio

De tentoonstelling Poppenhuizen als pronkjuweeltjes was een groot succes. De tentoonstellingscommissie van het Streekmuseum Reeuwijk, Oudeweg 3, heeft besloten om in de kerstvakantie extra open te zijn om iedereen de gelegenheid te geven deze tentoonstelling alsnog te bezoeken.

Op 29 en 30 december 2017 en 5 en 6 januari 2018 is het museum van 11:00 tot 16:00 uur in kerstsfeer geopend en kunt u de schitterende poppenhuizen bewonderen. Gluur in diverse kamertjes, keukentjes en winkeltjes van mevrouw Joke de Wit uit Hoofddorp. De bewoners lijken elk moment thuis te kunnen komen. De grote hobby van Mevrouw Martha Moro uit Bodegraven is het zelf maken en aankleden van poppenhuizen.

Huizen, winkels, keukens en meubels werden tot in detail in het klein nagemaakt. Poppen kregen echte kleding. Van ondergoed tot jurk, in de meest fraaie stoffen net als grote dames. Leuk om te zien zijn ook de vitrines met miniaturen voor in poppenhuizen. Daarnaast is er op die dagen ook de verzameling miniatuur kerststalletjes van Carla Hornung-Bierlaagh uit Gouderak te zien.

Openingstijden:
29 en 30 december en 5 en 6 januari 2018 alle dagen van 11:00 tot 16:00 uur. Toegangsprijzen incl. koffie/thee of limonade. Volwassenen:€ 4,00 Kinderen tot 12 jaar:€ 2,50 Kinderen tot 4 jaar en donateurs: gratis

Voor meer informatie: www.streekmuseumreeuwijk.nl