Twee kampioenen Bouncers basketbal…

by redactie on 11 december 2017

in Sport

Twee kampioenen (winterkampioenen) afgelopen weekend voor Bouncers Basketball, namelijk Bouncers Jongens 16 2 en Bouncers Jongens 18 1.

Daarvoor moest Bouncers Jongens 16 2 echter wel tot het uiterste gaan, al kende de ploeg tegen medetitelkandidaat Westland Stars 1 uit ’s Gravenzande een prima start. De ploeg nam vlot een redelijke voorsprong, maar met een 17-13 stand na het eerste kwart kon Bouncers niet echt uitlopen. Begin tweede kwart was weer voor Bouncers, maar daarna lukte het niet echt meer en ook Westland Stars kwam maar moeizaam tot scoren. Rust 29-21. Na rust liet Bouncers het verdedigend behoorlijk afweten, waar de bezoekers met 10 punten op rij goed van profiteerden en de achterstand terugbrachten tot 2 punten, 37-35. In het vierde werd die achterstand omgebogen in drie punten voorsprong. Met een fraaie driepunter maakte Owen van Berkel echter gelijk en kreeg Maarten van Sprong in de laatste seconden nog de mogelijkheid om met twee vrije worpen de wedstrijd in het voordeel van Bouncers te beslissen. De zenuwen speelden echter een te grote rol en stond het na vier kwarten gelijk 49-49. In de noodzakelijke verlenging was Bouncers de betere ploeg en pakte met 57-54 de winst en het kampioenschap.

Bouncers Jongens 18 1 hoefde vrijdagavond tegen het bezoekende Grasshoppers 2 uit Katwijk minder diep te gaan. In een goede wedstrijd werd een regelmatige 72-50 overwinning gehaald en daarmee het kampioenschap. Voor Bouncers Jongens Onder 16 was er weinig eer te behalen tegen het bezoekende BS Leiden 3, want tegenover de 53 punten scoorden de bezoekers er 94. De grootste score van dit weekend viel te noteren bij Bouncers Jongens 14 1 tegen het bezoekende Crackerjacks 1 uit Amersfoort. Uiteindelijk bleef de teller staan op 117-21. Zoals verwacht won Bouncers Gemixt Onder 10 1 zonder problemen van het bezoekende BS Leiden 3, 59-31. Met nog een wedstrijd te gaan eindigt de ploeg op een mooie derde plaats.

Uitwedstrijden. Bouncers Heren 2 won in Krimpen aan den IJssel van BV Krimpen 1, 63-42. Bouncers Heren 4 kwam in Maassluis net iets te kort tegen het hoger geklasseerde Green Eagles 2, 51-44. Bouncers Dames 1 moest in Amersfoort met 49-45 nipt haar meerdere erkennen in Crackerjacks 1. Ook voor Bouncers Meisjes 18 1 was er geen winst. In Leiden werd met 31-20 verloren van BS Leiden 2. Bouncers Jongens 14 3 won wel in Leiden met 60-46 van BS leiden 3. Bouncers Jongens 14 3 beleefde geen leuke zaterdagmiddag in Oegstgeest. Er werd namelijk ruim verloren van BV Oegstgeest 1, 99-44. In Wijchen moest Bouncers Jongens 12 1 toch nog redelijk aan de bak tegen The Dragons 1, maar de ploeg kwam niet in de problemen en won nog ruim met 79-32. Bouncers Gemixt Onder 12 2 kon het in Oegstgeest niet bolwerken tegen BV Oegstgeest 1, 60-32. Bouncers Gemixt Onder 10 2 had in Katwijk geen problemen met Grasshoppers 3 en won met 45-16.