Mager weekend voor Bouncers Basketball…

by redactie on 5 december 2017

in Sport

Het afgelopen weekend werden alle thuiswedstrijden van Bouncers gespeeld in sporthal de Duikelaar met veel wedstrijden tegen (ook uit) hooggeklasseerde tegenstanders. Dat was ook te merken aan het aantal winstpartijen. Van de in totaal 15 wedstrijden werden er slechts vijf gewonnen.

Bouncers Meisjes 18 1 beet vrijdagavond in de Duikelaar het spits af met een wedstrijd tegen koploper GOBA 1 uit Gorinchem. De bezoeksters gaven de thuisploeg weinig ruimte en wonnen dan ook ruim met 38-81. Bouncers Heren 22 blijft doorgaan met winnen, nu werd het bezoekende BV Oegstgeest 1 met verslagen, 73-60. Bouncers Heren 3 speelde tegen het Delftse DAS 3 een prima wedstrijd en won ruim met 83-57 en daarmee blijft Bouncers Heren 3 gedeeld derde.

Wat inzet betreft, deden Bouncers Heren 2 en Jump ’80 1 niet voor elkaar onder. Bouncers kwam echter maar moeizaam tot scoren, terwijl de bezoekers moeite hadden met de zoneverdediging van Bouncers. In het vierde kwart schoot Bouncers een aantal keren raak, maar dat was onvoldoende voor de winst, want die was voor Jump ’80, 48-65. Om op gelijke hoogte te komen met het ongeslagen Binnenland 2, moest Bouncers Gemixt Onder 10 2 winnen. In een leuke en spannende wedstrijd waren het de dames van Binnenland, die in de laatste periode de doorslag gaven, 22-30.

Aan inzet ontbrak het Bouncers Jongens 12 1 tegen MBCA Amstelveen 1 niet, maar dat was niet voldoende om het de zeer balvaardige Amstelvenertjes lastig te maken, 37-96. Bouncers Jongens 14 3 speelde tegen Grasshoppers 2 uit Katwijk een leuke wedstrijd met soms goed samenspel, maar ook met veel fouten. Van die slordigheden maakten de bezoekers goed gebruik en wonnen met 37-67. Bouncers Jongens 14 2 speelden tegen de nummer 1 CobraNova 2 uit Voorburg een prima tweede kwart, maar liet de ploeg het in tweede helft volledig afweten en verloor met 39-79. De enige overwinning zaterdagmiddag in de Duikelaar kwam op naam van Bouncers Gemixt Onder 12 3. De ploeg had geen enkele moeite met het bezoekende Jump IJsselstein 1 en won soepeltjes met 64-13.

Bouncers Heren 1 kwam in Rijswijk wat tekort tegen Lokomotief 2 en verloor met 82-74. Bouncers Jongens 20 kwam er in Nijkerk tegen Sparta met 66-35 niet echt aan te pas. Bouncers Jongens 16 1 moest in Delft tegen DAS 1 de eerste nederlaag incasseren, 43-41. Door deze nederlaag kunnen de concurrenten, Marathon 1 en DAS 1 op gelijke hoogte komen. Bouncers Jongens 16 2 maakte in Utrecht geen fout tegen Utrecht Cangeroes 3 en won met 57-49 en daarmee blijft de ploeg ongeslagen. Bouncers Jongens 14 1 won in Delft wel van DAS 1, 56-44. Volop spanning in Rijswijk bij Lokomotief Gemixt Onder 10 1 en Bouncers Gemixt Onder 10 1 en won de thuisploeg nipt met 53-52.