Met ingang van zondag 10 december is er een nieuwe dienstregeling voor het busvervoer…

by redactie on 17 november 2017

in Regio,Waddinxveen

Om Boskoop-Oost beter met het centrum van Boskoop, station Boskoop en de Snijdelwijk te verbinden, gaat er een nieuwe buurtbus rijden. Buurtbuslijn 728 rijdt op werkdagen tussen circa 8.00 en 18.00 uur. Op station Boskoop sluit de buurtbus aan op de R-net-trein richting Gouda en Alphen aan den Rijn.

De R-net-trein tussen Gouda en Alphen aan den Rijn rijdt sinds september ieder kwartier. Op deze spoorverbinding komen twee nieuwe stations. In december wordt het nieuwe station Boskoop Snijdelwijk in gebruik genomen en in het voorjaar van 2018 station Waddinxveen Triangel.

De busdienstregeling in de omgeving gaat daarom veranderen:

Buslijn 175 Rotterdam-Waddinxveen eindigt bij station Waddinxveen (centrum). De bus rijdt niet meer door naar station Waddinxveen-Noord. In de avonduren en in het weekend rijdt er een Belbus (575).

Een nieuwe buslijn 186 tussen de stations van de trein (Boskoop, Waddinxveen en Gouda) die door de wijk Waddinxveen Zuidplas rijdt. Deze buslijn rijdt van maandag t/m zaterdag overdag ieder uur. In de avonduren en op zondag rijdt er een Belbus (586).

Buslijn 187 Oegstgeest-Station Boskoop via Leiden Centraal eindigt voortaan bij station Boskoop. Deze buslijn rijdt overdag twee keer per uur en sluit goed aan op de trein naar Alphen aan den Rijn, Waddinxveen en Gouda.