Duurzaamheidsmarkt in Waddinxveen…

by redactie on 10 september 2017

in Waddinxveen

Zaterdag 16 september wordt op het Gouweplein de tweede Waddinxveense Duurzaamheidsmarkt gehouden. Doel van de markt is bezoekers te informeren en te inspireren om in hun eigen omgeving aan de slag te gaan om een duurzaam Waddinxveen dichterbij te brengen. De markt duurt van 10 tot 16 uur en zal worden geopend door burgemeester Bert Cremers.

Op de markt is informatie te vinden over zonnepanelen, warmtepompen, isolatiemaatregelen, de duurzame tuin, Fair Trade en elektrische auto’s. Zelfs een waterstofauto is aanwezig. De coöperatie de Windvogel vraagt aandacht voor duurzame windenergie en hoe u daar zelf aan kunt bijdragen. De gemeente Waddinxveen is ook aanwezig en wil van de bezoekers graag horen wat zij het belangrijkste vinden op het gebied van duurzaamheid. Het Team Onderhoud van de gemeentelijke Afdeling Ruimte laat zien hoe zij in de praktijk werken aan een duurzamer Waddinxveen. Cyclus vraagt aandacht voor het nieuwe afval scheiden. Twee Waddinxveense deelnemers aan de Duurzame Huizenroute vertellen uit eigen ervaring hoe zij bezig zijn met het duurzaam maken van hun woning.

De Stichting Het Groene Platform die in de wijk Groenswaard gestart is om samen met de bewoners te bekijken welke mogelijkheden er zijn om hun huizen duurzamer en comfortabeler te maken, vertelt u over energiebesparing in huis.

De organiserende werkgroep Duurzaam Waddinxveen tenslotte gaat met bezoekers in gesprek over zonnepanelen op je eigen huis of elders in Waddinxveen.

Met z’n allen, burgers, overheden en bedrijfsleven, zullen we ons ervoor moeten inzetten om energie te besparen en steeds slimmer en verantwoordelijker om te gaan met wat de aarde ons te bieden heeft.

Voor meer informatie: www.duurzaamwaddinxveen.nl