Kariem Droog en Wynton Meijer winnaars Damtoernooi…

by redactie on 20 augustus 2017

in Waddinxveen

Het 5e Easy Dinner koppel-damtoernooi moest dit keer geheel binnen worden gespeeld. Dit jaar geen sfeervol terras langs de Gouwe. De weergoden stonden een toernooi in de open lucht tegen de achtergrond van de statige Waddinxveense hefbrug in de weg.

De ludieke toernooi opzet van de Reeuwijkse damvereniging DEZ trok 54 dammers uit alle gewesten van het land. Alle spelers hadden zin in een ontspannen toernooi, waarbij ook nog eens gedegen denkwerk moest worden geleverd. Ook 2 trouwe Belgische bezoekers, Eddy Janssen uit Antwerpen en Johan Evens uit Genk, waren weer van de partij.

Opvallend veel jeugd had zich aangemeld voor deze damdag, de start van het damseizoen 2017-2018. Jeugdig talent uit Brummen, Monster, Delft en van de organiserende vereniging. Onder hen 2 scholieren uit Waddinxveen, Willem en Lisanne Slappendel. Zij werden respectievelijk gekoppeld aan topspelers Arie de Bruyn uit Zegveld en Martijn van der Klis van ADC Alphen aan den Rijn.
Menig speler nam de gelegenheid te baat wat nieuwe varianten of een andere partijopzet te proberen. Een mooie prestatie daarbij was die van de 15-jarige Christiaan Visser uit Gouda. In een mooie en moeilijke maar scherp gespeelde positionele strijd wist hij de sterke Johan Haijtink, oud bondsdirecteur te verslaan.

Willem Lisanne Slappendel hebben voor het eerste kennis gemaakt met de strijd tegen oudere dammers. Ze hebben spelritme opgedaan en wonnen en verloren partijen. Lisanne Slappendel behaalde een mooie gedeelde 6e t/m 8e plaats samen met koppelgenoot Arie de Bruijn. Broer Willem Slappendel bereikte met Martijn van der Klis een gedeelde 9e plaats. Mooie prestaties zijn dat!

Winnaars werden Kariem Droog – komt uit voor DEZ Reeuwijk en speelt ook bij DAMLUST Gouda – met zijn jongere koppelgenoot Wynton Meijer. Na de voorlaatste ronde wisten zij zich verzekerd van de 1e plaats en uiteindelijk eindigden zij met een voorsprong van 5 punten op de achtervolgers.

1. Kariem Droog (DEZ Reeuwijk) 27 pnt
Wynton Meijer (DOS Delft)

2. Frans Boers (DV Monster) 22 pnt
Klaas de Krijger (DC IJmuiden)

3. Alex Bitter (DEZ Reeuwijk) 22 pnt
Stan van de Meer (DV Monste