RTW is terug van vakantie…

by redactie on 18 augustus 2017

in Waddinxveen

RTW is terug van de vakanties en begint komende week met de volgende programma’s. Muzikaal Onthaal keert weer terug op de radio na een welverdiende vakantie. Het 8e seizoen 2017 – 2018 gaat weer van start.

Maandag 21 augustus van 20.00 tot 22.00 uur. Muzikaal Onthaal: het info muziekprogramma met vaste rubrieken zoals Shownieuws met daarin o.a. welke artiest is er jarig vandaag, muziekgeschiedenis en meer. De Préhistorie, van Nederlandse bodem; heb je iets met ….; nieuws over een artiest; hoe komt een band aan z’n naam Behind the Bandname; nieuwe albums onder de loep; theme Songs; Undervalued Songs ondergewaardeerde  liedjes; muzieknieuws in een Notendop; oorwurmen; hits die weggegeven zijn; music of the Zero’s; de Club van 27; een Knuffelplaat en de eerste 3 nummers van een hitlijst over de gehele wereld.Wilt u weten wat al deze termen betekenen? Reden te meer om te luisteren en te reageren.Daar komen nog 2 nieuwe items bij: de Concertagenda van deze maand en de B-kant van……….

In de jaren 1960, 1970 was de 7″ vinyl single mateloos populair maar je kocht dit plaatje altijd voor de A-kant hoorbaar in de Nederlandse Top 40, maar vaak was de B-kant, de achterkant, veel beter maar deze werd nooit gedraaid op de radio, nu in Muzikaal Onthaal wel.Nu wel een somber bericht. Zoals enkelen van jullie weten is Guus Wigleven, slaggitarist van Peter and the Blizzards, 2 jaar geleden ernstig ten val gekomen tijdens zijn bezoek aan Nederland. Guus woont al jaren in Thailand, Pattaya. Hij liep hier ernstig hersenletsel op en het is na jaren behandeling er niet beter op geworden.Momenteel ligt Guus in coma en er is weinig kans op verbetering.

Dinsdag 22 augustus van 18.00-19.00 uur BOOKS on Air
Aanstaande dinsdag is het weer zover: een nieuwe live uitzending van Books on Air. En dit keer met niemand minder dan Roderick Leeuwenhart, auteur van de Pindakaas en Sushi trilogie. Heb je een leuke vraag voor Roderick, stuur dan een mail naar booksonair@rtw.nl en wie weet stel ik jouw vraag in de uitzending!

Woensdag 23 augustus van 18.00-20.00 uur RASDEWEEKDOOR
In dit programma wekelijks nieuwe gasten die iets te vertellen hebben over onderwerpen als aktualiteit, kunst en cultuur, sport, politiek enz. Komende woensdag om 18.00 uur John van Goolen over de 6de editie van DG sound live en om 19.00 uur Sjaak Kuijf over het theaterprogramma in cultuurhuys de Kroon.