5e Easy Dinner Koppel Damtoernooi…

by redactie on 14 augustus 2017

in Waddinxveen


Tegen de achtergrond van de Waddinxveense hefbrug en veel pleziervaart wordt op zaterdag, 19 augustus op het terras langs de Nesse het 5e Openlucht Koppel Damtoernooi in Waddinxveen gespeeld.
Na 8 keer in Gouda te hebben gespeeld is deze ludieke opzet de 13e editie van de damvereniging DEZ Reeuwijk.

De koppels worden door organisatoren Mariska Bos (de laatste clubkampioene van het Waddinxveense Excelsior) en Hans de Knikker gevormd door de combinatie van koppels, clubdammers met een huisdammer of een jeugdspeler.

Twee aan twee worden ongeveer 8 wedstrijden gespeeld volgens het Zwitsers systeem. Daarbij een bedenktijd van 5 minuten + 5 seconden per gespeelde zet.Bij de start van het nieuwe damseizoen grijpt menig dammer dit soort evenementen ook aan om de onderlinge contacten te onderhouden en uiteraard ook om nieuwe varianten of een andere partijopzet uit te proberen. Het wordt bijzonder beleefd om nieuwe ontdekkingen te doen.

Van alle 4 laatste winnende koppels is 1 speler sowieso aanwezig. Onder hen de sterke huisdammer Remmert kerst uit Reeuwijk, oud bondsdirecteur Johan Haijtink en de opkomende Goudse jeugdspeler Christiaan Visser.

Deelnemers komen onder andere uit Antwerpen, Arnhem, Harderwijk, Brummen, IJmuiden en Haarlem. Uit Alphen aan de Rijn Martijn van der Klis, die jarenlang in de eredivisie uitkwam voor het Goudse Damlust.

Ook jongere dammers hebben zich aangemeld. Naast jeugdspelers uit Gelderland en Reeuwijk onder hen ook 2 jonge scholieren uit Waddinxveen, broer en zus, die enkele maanden geleden met hun Graaf Jan van Nassauschool uit Gouda in de finale van het Nederlands kampioenschap schooldammen speelden.