Exposities in Cultuurhuys De Kroon in de zomermaanden…

by redactie on 10 juli 2017

in Waddinxveen

In de trapvitrines en de raamvitrines van Cultuurhuys De Kroon laten Waddinxveners zich zien. Op vrijdag 7 juli werd er onder grote belangstelling een expositie geopend van de fotograaf Annemiek van Eeden. Zij heeft 21 portretten opgehangen van Waddinxveners met een baard. De voorzitter van de expositiecommissie Bert de Rijke, zei blij te zijn met deze expositie van en door Waddinxveners. Ook in de raamvitrines is thans werk te zien van Waddinxveners.

Monique Jansen heeft daar in 5 ramen de voorlopige resultaten van het project De Brug opgesteld. Ook dat is allemaal werk van Waddinxveners, die enthousiast aan dit grote project van Stichting Vonk meewerken. De Rijke riep andere Waddinxveners op om hun verzamelingen tentoon te stellen in de trapvitrines.

De Brug is een ervaringsvoorstelling. Het publiek is niet alleen toeschouwer maar wordt een actieve reiziger en imaginant van het stuk. Hoe? Door het actief te laten meebewegen, meedenken, meezingen en bewust meemaken. Hoe is het is om huis en haard te moeten verlaten om te willen zijn wie je eigenlijk zou willen worden? Een diep zintuiglijke voorstelling met indringende muziek, uitgesproken beeldtaal en gesproken tekst. Het verhaal zit in dat wat niet gezegd wordt maar op ludieke wijze zichtbaar en beleefbaar wordt. Een unieke ervaring voor iedereen op het toneel en in de zaal die wordt meegenomen in een situatie die iedereen kan overkomen!

Tot nu toe hebben er vier thema’s centraal gestaan:
– Thuis; wat maakt thuis tot thuis? Stel je voor dat je huis en haard moet verlaten? Hoe ziet jouw thuis eruit? Met de muziek van THUIS creëren we een huiskamer.
– Let Music be the bridge; wat maakt muziek (kunst) zo belangrijk? Stel je voor dat er geen muziek (kunst) is? Met de muziek van ‘Let Music be the bridge’ creëren we een brug.
– Tweestrijd; wat maakt wie je bent? Stel je voor dat je mag zijn wie je bent? Hoe ziet jouw wereld er dan uit? Met de muziek van ‘Alabama3’ als inspiratiebron creëren we een nieuwe wereld.
– Droomland; wat maakt dromen zo belangrijk? Stel je voor dat je mag dromen? Hoe zien die dromen er dan uit? Met de muziek van ‘Schedrnk’ als inspiratiebron creëren we een fantasiewereld.

In vijf raamvitrines langs de Marktstraat zijn de resultaten van 4 workshops al te zien.Beide exposities zijn in de zomermaanden gratis te bezichtigen.